MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 12. 2014.

Provedba Strategije razvoja ljudskih potencijala OBŽ

Predavačica Andrea VugrinovićPredavačica Andrea VugrinovićU utorak i srijedu, 16. i 17. XII. 2014. godine, u poslovnom centru Oculus u Osijeku održana je radionica za izradu Akcijskog plana za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije 2020. Radionicu je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Osijek u sklopu projekta Partner-net. Predavačica je bila Andrea Vugrinović, direktorica tvrtke Superna d.o.o. Na radionici su iz Baranje bile: Ana Lazić (LAG Baranja), Vesna Nedić ("Oaza") i Jasna Petrović (Udruženje "Baranja").

Cilj radionice
bio je izrada Akcijskog plana za provedbu Strategije u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju, kojom će se utjecati na smanjenje problema u Osječko-baranjskoj županiji vezanih uz tržište rada, kao što su: visoka stopa nezaposlenosti, neusklađenost ponude i potražnje te nepovezanost dionika na tržištu rada. Kako se radi o opsežnom strateškom dokumentu, koji će služiti svim dionicima na tržištu rada kao podloga za razvoj ljudskih potencijala, ali i za prijavljivanje projekata na fondove Europske Unije, radionica je trajala dva dana.

Tok radionice
Prvog dana prezentirani su SWOT-analiza te prioriteti i ciljevi koji su zacrtani na prošloj radionici. Nakon manjih korekcija, izmjena i nadopuna, pokušalo se doći do vizije razvoja ljudskih potencijala u skladu s predloženim ciljevima i izabranim prioritetima. Na kraju se došlo do popisa predloženih mjera i indikatora, koji su se usklađivali s izabranom vizijom, prioritetima i ciljevima.

Drugog dana pripremale su se osnove Akcijskog plana za provedbu Strategije. Nakon što se u Akcijski plan ugrade prijedlozi koje su učesnici dali na radionici, Akcijski plan će – skupa s ostalim dokumenti na kojima se radilo – biti upućen e-poštom svim učesnicima na pregled i eventualno davanje primjedbi i sugestija.

Prethodne aktivnosti
Ova radionica bila je jedna od aktivnosti projekta Partner-net, koji za cilj ima izradu kvalitetnih strateških dokumenata vezanih uz razvoj ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije. Ta radionica, kao i ostale projektne aktivnosti, planirane su za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije. Prva aktivnost, seminar o efikasnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, održan je 29. IV. 2014, druga aktivnost, radionica "Izvori financiranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje", održana je 27. i 28. V. 2014, treća aktivnost, radionica "Strateško planiranje", održana je 21. i 22. VI. 2014, a četvrta aktivnost bila je četverodnevna radionica "Izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala OBŽ", održana od 24-27. XI. 2014.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok