MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 27. 11. 2014.

Izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala OBŽ

Sudionici izrade strategijeSudionici izrade strategije(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od ponedjeljka do četvrtka (24-27. XI. 2014), u poslovnom centru Oculus u Osijeku, održana je radionica za izradu Strategije razvoja ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije 2020. Radionicu je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Osijek u sklopu projekta Partner-net. Predavačica je bila konzultantica Andrea Vugrinović, direktorica tvrtke Superna d.o.o. Na radionici su iz Baranje bile: Ana Lazić (LAG Baranja), Vesna Nedić ("Oaza") i Jasna Petrović (Udruženje "Baranja").

Cilj radionice
bio je da se kroz razvoj i provedbu Strategije u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju utječe na smanjenje problema u Osječko-baranjskoj županiji vezanih uz tržište rada, kao što su visoka stopa nezaposlenosti, neusklađenost ponude i potražnje te nepovezanost dionika na tržištu rada. Kako se radi o opsežnom strateškom dokumentu, koji će služiti svim dionicima na tržištu rada kao podloga za razvoj ljudskih potencijala, ali i za prijavljivanje projekata na fondove Europske Unije, radionica je trajala četiri dana.

Temelj za izradu nove Strategije bile su Evaluacija i Revizija Strategije razvoja ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije 2011.-2013.

Prvog dana radionice zamjenik župana i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje dr. sc. Željko Kraljičak pozdravio je prisutne i zahvalio im se što su došli izraditi dokument koji će dati osnovu da zadržavanje ljude na prostoru Osječko-baranjske županije.

Prethodne aktivnosti
Ova radionica bila je jedna od aktivnosti projekta Partner-net, koji za cilj ima izradu kvalitetnih strateških dokumenata vezanih uz razvoj ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije. Ta radionica, kao i ostale projektne aktivnosti, planirane su za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije. Prva aktivnost, seminar o efikasnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, održan je 29. IV. 2014, druga aktivnost, radionica "Izvori financiranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje", održana je 27. i 28. V. 2014, a treća aktivnost bila je radionica "Strateško planiranje", održana 21. i 22. VI. 2014.

Pročitano 1259 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok