MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 09. 12. 2014.

Sastanak GOOD-inicijative

Svi učesnici sastanka u ZagrebuSvi učesnici sastanka u Zagrebu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 9. XII. 2014. godine, od 10 pa do 17:30 sati, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu održan je sastanak članica GOOD-inicijative i drugih organizacija i institucija koje se bave obrazovanjem za ljudska prava, demokraciju, interkulturalnost i održivi razvoj. Na sastanku je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, koja je tom prilikom Mirovnu grupu Oaza učlanila u GOOD-inicijativu.

Sastanak GOOD-inicijative održan je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava (10. XII.), a organizator obilježavanja bila je organizacija GONG u suradnji s "Kućom ljudskih prava" i Mrežom mladih Hrvatske.

Što je GOOD-inicijativa?
GOOD-inicijativu čine organizacija i institucija koje se zalažu za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav. Takav građanski odgoj i obrazovanje pripremali bi djecu i mlade za razvijanje kulture mira i nenasilja, poštivanje ljudskih prava i preuzimanje odgovornosti, za bolje razumijevanje društva u kojem žive, drugih kultura te političkih procesa i načina donošenja odluka. GOOD-inicijativa je nastala u okviru projekta "Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama", čiji je nositelj Mreža mladih Hrvatske, a partneri Centar za mirovne studije i GONG.

O čemu se raspravljalo na sastanku?
Na početku sastanka razmijenjene su informacije
o aktivnostima prisutnih organizacija, tj. o edukativnim aktivnostima za mlade i učitelje / nastavnike, o suradnji sa školama, o zagovaračkim aktivnostima koje se provode na polju obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo…

Potom se u malim grupama radilo po temama:

  • Zagovaranje prema institucijama i donositeljima odluka;
  • Rad s učenicima na razvoju građanske kompetencije;
  • Umrežavanje OCD-a i drugih dionika (sindikata, strukovnih udruga i sl.) te informiranje šire javnosti;
  • Rad s roditeljima;
  • Podrška školama i rad s učiteljima;
  • Građanska kompetencija u visokom obrazovanju

Na kraju sastanka, koji se odužio i preko planiranog završetka u 17 sati, raspravljalo se o strukturi GOOD-inicijative i načinu buduće suradnje:

  • Struktura i članstvo GOOD-inicijative;
  • Područja suradnje i doprinosa;
  • Načini donošenja odluka o zagovaračkim aktivnostima i javnim reakcijama unutar GOOD-inicijative.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok