MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 25. 09. 2014.

Konferencija Nacionalne zaklade u Zagrebu

Sudionici konferencije u ZagrebuSudionici konferencije u Zagrebu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 25. IX. 2014. godine, s početkom u 10 sati, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu održana je konferencija "Društveni utjecaj organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj – i kako ga mjeriti". Konferenciju je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Autonomnim centrom – ACT iz Čakovca. Na konferenciji je bila i Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupe Oaza.

Uvodne riječi iznijeli su Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, i Teo Petričević iz ACT Grupe.

Izlaganja

  • Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja o vrednovanju učinaka podrški Nacionalne zaklade na društveni i gospodarski razvoj. Istraživanje je 2013. godine proveo zagrebački Institut za društvena istraživanja, a povodom desetogodišnjice osnutka Nacionalne zaklade. Istraživanje je predstavila doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković.

  • Marina Škrabalo, poznata aktivistica s civilne scene, govorila na temu "Osvrt na iskustva vanjskog vrednovanja projekata / programa ukupnog djelovanja organizacija civilnoga društva".
  • Dr. sc. Jasmina Božić govorila je na temu "Pregled alata za (samo)procjenu društvenog utjecaja organizacija civilnoga društva".
  • Dr. sc. Jelena Matančević govorila je o inovativnim praksama procjene utjecaja organizacija civilnoga društva.
  • Mr. sc. Sunčana Glavina Petričević i Sandra Magdalenić iz ACT-a govorile su o izvještavanja o društvenom utjecaju i potrebi za standardizacijom.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok