MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 23. 09. 2014.

Održana edukacija o socijalnim uslugama

Kako unaprijediti standarde kvalitete?Kako unaprijediti standarde kvalitete?

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 23. IX. 2014. godine, s početkom u 9 sati, u belomanastirskom Hotelu Patria održana je edukacija na temu "Kako unaprijediti standarde kvalitete pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Ta edukacija jedna je od aktivnosti projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji "Oaza" provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom.

Na edukaciju je bilo 15 sudionika iz nevladinih organizacija (Mirovne grupe Oaza, Ženske udruge "Izvor" iz Tenje, Udruženja "Baranja" iz Luga i OGI-ja iz Osijeka) te iz Doma za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", Grada Belog Manastira i belomanastirskog Centra za socijalnu skrb. Među sudionicima bio je i Branko Vorkapić ispred partnerske organizacije ASB.

Edukacija je održana uz podršku diplomiranog socijalnog radnika Vlade Grujića, koji je pripremio stručnu prezentaciju, temeljem koje je edukacija uspješno provedena.

Na samom početku edukacije, nakon predstavljanja svih prisutnih, održana je mala "oluja ideja". Sudionici su izlistali sve moguće standarde kvalitete pružanja socijalnih usluga s kojima su se susreli u praksi, koje primjenjuje u svom radu, koje ne primjenjuju, a trebalo bi te zašto ih ne primjenjuju…

Poslije toga, kroz prezentaciju i diskusiju, pobrojani su standardi kvalitete koje je propisalo Ministarstvo socijalne politike i mladih i koji treba primjenjivati kod pružanja socijalnih usluga. Kroz primjere iz svoje prakse, sudionici edukacije potvrdili su da primjenjuju većinu od tih standarda. Na kraju je zaključeno da se osobe iz nevladinog sektora, lokalne samouprave i institucija koje pružaju socijalne usluge starijim i nemoćnim osobama moraju češće sastajati, izmjenjivati iskustva i na taj način poboljšavati i unapređivati pružanje socijalnih usluga svojim korisnicima, što je i bio cilj ove edukacije.

"Oazin" projekt financira Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu svog projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnoga društva". Taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), zajedno sa svojim partnerima iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije te s Kosova.

Pročitano 1356 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok