MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 13. 06. 2014.

"Oazina" zmajada u – Zmajevcu

Ana Jeličić i mladi graditelji zmajevaAna Jeličić i mladi graditelji zmajeva(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 13. VI. 2014. godine, započela je dvodnevna manifestacija pod nazivom "Gator-fest" – "festival dobrog vina", u sklopu koje su organizirana razna prigodna događanja u dva zmajevačka surduka: Katoličkom i Reformatorskom. E, u tom drugom, Reformatorskom surduku "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Jelena Opačić-Matijević održale su kreativnu radionicu izrade papirnatih zmajeva, što je i najprikladnija lokacija za takvu radionicu jer je održana u mjestu koje se zove – Zmajevac.

Maštovita i dobro pripremljena kreativna radionica održana je na travnjaku ispred podruma "Kovač-Pince", uz prisustvo većeg broja roditelja i djece, koja su se sa znatiželjom i nestrpljenjem prihvatila izrade papirnatih zmajeva. Bilo je tu vrlo uspješnih graditelja, a oni manje uspješni rado su prihvatili pomoć ili već gotove zmajeve. Šareni zmajevi vijorili su se surdukom, uz razdraganu ciku djece, veselu pjesmu tamburaša i nemilosrdne ubode komaraca (i pored neposrednog zaprašivanja), za koje je jedan čiko rekao: "Čuvajte zmajeve da ih komarci ne razljute".

I tako su se posjetioci družili sa zmajevima do večeri, kad su se zmajevi povukli u svoje gnijezdo, a posjetioci krenuli u nove pustolovine i izazove, koje su im u spomenutim surducima priredili kipari, slikari i ulični svirači.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok