MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 06. 11. 2013.

Promocija knjige Dubravke Božić Bogović

'Rođenje, brak i smrt - stanovništvo južne Baranje u 18. stoljeću''Rođenje, brak i smrt - stanovništvo južne Baranje u 18. stoljeću'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 6. XI. 2013. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici, održana je promocija knjige "Rođenje, brak i smrt – stanovništvo južne Baranje u 18. stoljeću", koju je napisala doc. dr. sc. Dubravka Božić Bogović s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku. Knjigu, koju je uredio Edo Jurić i koja ima 183 stranice, izdali su Ogranak Matice hrvatske (OMH) u Belom Manastiru i Centar za kulturu Grada Belog Manastira.

Nakon pozdravne riječi belomanastirskog gradonačelnika Ivana Doboša, predsjednica Ogranka Julijana Vladetić govorila je o suradnji autorice s OMH i Centrom za kulturu, koja je rezultirala izdavanjem dviju knjiga Dubravke Božić Bogović: knjige "Katolička crkva u južnoj Baranji u 18. stoljeću" (2009) te knjige koja je upravo tada promovirana. Potom je o novoj knjizi, njenoj strukturi i sadržaju, govorila Marija Brandić, asistentica na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku.

U drugom dijelu promocije riječ je uzela autorica Dubravka Božić Bogović. Nakon što se pojedinačno zahvalila svima onima koji su dali doprinos nastanku knjige, kao i onima koji su došli na promociju, započela je vrlo zanimljivu priču – koju je okupljena publika s pažnjom slušala – o tome kako je i zašto proučavala matične knjige krštenih, vjenčanih i umrlih u 18. stoljeću u katoličkim župama južne Baranje te do kakvih je saznanja o običnim ljudima došla na osnovu sistematiziranih i obrađenih podataka iz tih knjiga. Iz autoričinih nadahnutih riječi prisutni slušaoci mogli su zaključiti da će biti vrlo zanimljivo pročitati njenu knjigu, koju su mogli kupiti po promotivnoj cijeni od 50 kuna, kao i buduću knjigu s istom tematikom, ali na osnovu podataka iz matičnih knjiga drugih vjeroispovijedi

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok