MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 04. 11. 2013.

Promocija knjige "Osmanska Baranja"

Novo izdanje Zavoda za baranjsku povjesnicuNovo izdanje Zavoda za baranjsku povjesnicu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 4. XI. 2013. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici, održana je pred stotinjak posjetilaca promocija knjige "Osmanska Baranja" Davorina Taslidžića i Daniele Taslidžić Herman. Nakon pozdravne riječi belomanastirskog gradonačelnika Ivana Doboša, o knjizi su govorili urednici doc. dr. Zlatko Đukić (Osijek) i Edo Jurić, ravnatelj belomanastirskog Centra za kulturu, te recenzenti profesor emeritus dr. Salih Kulenović (Tuzla), prof. dr. Ivan Balta (Osijek), izv. prof. dr. Senaid Hadžić (Tuzla) i doc. dr. Edin Mutapčić (Tuzla). Na kraju se okupljenima obratio i autor knjige Davorin Taslidžić, zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pomogli da se napiše i objavi ta knjiga.

U promociji je sudjelovao i "Daljočki oktet" iz Duboševice, otpjevavši tri bosanske pjesme: "Eminu" Alekse Šantića, "Lijepi li su mostarski dućani" i "Ne klepeći nanulama", a promocija je završena duhovnom pjesmom u izvođenju mješovitog zbora iz Duboševice.

Knjigu "Osmanska Baranja", s podnaslovom "16. i 17. stoljeće na tlu Baranje u osvit osmanskih osvajanja", koja ima 170 stranica, izdao je – uz financijsku potporu Grada Belog Manastira i Općine Kneževi Vinogradi – Zavod za baranjsku povjesnicu kao treći svezak u Biblioteci Terra Pannoniae.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok