MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 06. 11. 2011.

Šetnica "Crni put" (drugi put)

Šetnica 'Crni put'
Sjedi na klupu, raspakuj kutiju i baci ambalažu!

Prije mjesec i pol dana, 21. IX. 2011. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je volontersku akciju uređivanja šetnice "Crni put" između Belog Manastira i Šumarine. Akcija se sastojala od nekoliko aktivnosti, koje su na "Oazinoj" web-stranici bile opisane ovako: Prvo smo pokupili smeće cijelom trasom šetnice, od belomanastirskog Tunela i nekadašnjeg zatvora, do cestovnog prijelaza preko željezničke pruge na ulazu u Šumarinu. Nakupili smo, bogami, dvije pune vreće papira i drugih otpadaka. Čak smo se spuštali i u Crni kanali kupili odbačene plastične flaše, koje su tu ostavili nesavjesni pojedinci.

 

Šetnica 'Crni put'
Što ćeš s papirnim maramicama? Baci ih u travu!

Uz šetnicu se nalaze dvije klupe, uz koje je bilo i najviše smeća. Smeće smo pokupili, a klupe išmirglali i ofarbali pa sada pristojno izgledaju. Na šetnici se nalazi i solidan mostić preko tzv. Crnog kanala, ali mu je metalna ograda bila prilično zarđala. Zato smo išmirglali i tu ogradu, a naši su je vrijedni volonteri i naročito volonterke ofarbali raznim bojama, tako da sada na šetnici "Crni put" imamo "Šareni most preko Crnog kanala".

 

A u kakvom je stanju ta šetnica danas? Klupe su još uvijek tu. Ni most nije nestao. Čak nisu nestale ni boje, njih ionako mogu "skinuti" samo vremenske (ne)prilike. Ali je i smeće tu, kao da ga i nismo pokupili. Vjerujemo da smeće ne bacaju svi stanovnici, ali sudeći po njegovoj količini, tih bacača smeća i nije baš malo. Kakvi su to ljudi?

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok