MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Svi uskrsni ukrasi su izrađeniSvi uskrsni ukrasi su izrađeni(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 31.3.2023. godine, održana je zadnja dječja radionica pred Uskrs.

Tema radionice bila je izrada pilića od kutija za jaja. Kao i svaki put, svatko je imao svoju viziju kako bi to trebalo izgledati, što je jako pohvalno jer su djeca zaista kreativna.

Četvrtci su za...Četvrtci su za...U trećem mjesecu ove 2023. godine, u prostorijama "Oaze", nastavljena su druženja uz društvene igre.

Kao i do sada, druženja su se održavala četvrtkom od 16 do 18 sati.

U proteklom mjesecu bilo ih je pet i to sljedećim redom:

  • 2.3. – Savica, Vida, Margita, Mara, Klara
  • 9.3.Klara, Mara, Margita, Ilonka, Vida, Savica, Lana
  • 16.3.Margita, Mara, Klara, Vida
  • 23.3.Savica, Klara, Mara, Margita, Vida
  • 31.3.Klara, Mara, Margita, Vida, Savica

Radionica je održana putem Zoom-aRadionica je održana putem Zoom-aU četvrtak, 30.3.2023. godine, održana je online radionica "Kreiranje metodologije analize društvenog utjecaja intervencija" za predstavnike OCD-a iz tematske mreže "Četvrta smjena – nevidljivi rad", čija je "Oaza" članica.

Srijeda, 29. 03. 2023.

Izrada uskrsnih ukrasa

"Svježi" uskrsni ukrasi"Svježi" uskrsni ukrasiU srijedu, 29.3.2023. godine, održana je posljednja ovomjesečna "Oazina" likovno-kreativna radionica.

Radionica kojoj su, pored voditeljice Ane, prisustvovale "Oazine" korisnice Mirjana, Mara, Klara i Lana, obzirom na nadolazeći blagdan Uskrs, za temu je imala izradu uskrsnih ukrasa.

Petak, 24. 03. 2023.

Dječja kreativna radionica

Izrada uskrsnih košaricaIzrada uskrsnih košarica(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24.3.2023. godine, uspješno je odrađena još jedna radionica za djecu. Okupljanje je, kao i uvijek, bilo u 17, a razlaz u 19 sati.

Ispred "Oaze" na konferenciji je bila Vesna NedićIspred "Oaze" na konferenciji je bila Vesna NedićU petak, 24.3.2023. godine, u Domu kulture u Bilju, "Oazina" aktivistica Vesna Nedić bila je na završnoj konferenciji projekta "Baranjka pomaže susjedima" iz programa "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III", koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i hrvatskog državnog proračuna (15%).

"Oazine" aktivistice i ravnateljica Druge srednje škole Beli Manastir"Oazine" aktivistice i ravnateljica Druge srednje škole Beli ManastirDok se u srijedu, 22.3.2023. godine, po "Oazinom" projektu "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", održavala edukacija "Biti volonter", "Oazine" aktivistice Sandra Kušenić, Vesna Nedić i Ana Jeličić nastavile su s pripremama i dogovaranjima nadolazećih aktivnosti.

Edukacija se održala u Gimnaziji Beli Manastir...Edukacija se održala u Gimnaziji Beli Manastir...(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 22.3.2023. godine, održana je edukacija "Biti volonter" na kojoj su sudjelovali učenici belomanastirskih srednjih škola. Sudjelovalo je ukupno 12 učenika iz sve tri škole: Gimnazije Beli Manastir te Prve i Druge srednje škole Beli Manastir. Edukacija se održala u jednoj od učionica Gimnazije, a trajala je od 11 do 14 sati.

Utorak, 21. 03. 2023.

Likovno-kreativna radionica

Kreativni rad zamijenilo je druženjeKreativni rad zamijenilo je druženjeU utorak, 21.3.2023. godine, što bi mi rekli na prvi dan proljeća, mada sada kažu da je malo požurilo, održana je još jedna "Oazina" likovno-kreativna radionica.

Radionici, u vremenu od 17 do 19 sati, pored voditeljice Ane, prisustvovale su "Oazine" korisnice Mirjana, Jadranka, Savica, Mara i Klara koje su iskoristile sunčano poslijepodne za druženje na otvorenom.

Sastanak i ujedno pakiranje majicaSastanak i ujedno pakiranje majicaU utorak, 21.3.2023. godine, "Oazine" aktivistice održale su kratak sastanak u vezi predstojeće edukacije "Biti volonter" na kojoj će sudjelovati učenici sve tri belomanastirske srednje škole. Dok su razgovarale o detaljima, završavale su posljednje pripreme, a u to spada i pakiranje promidžbenih materijala – majica. 

Vesna, Ana, Sandra i Dragana složile su majice, povezale ih ukrasnom vrpcom i stavile etiketu. Majice su pripremile i odvojile za učenike koji će pohađati edukaciju. Dok se pakiralo ponovila su se zaduženja ponaosob kako bi se sve odvilo po planu.

Petak, 17. 03. 2023.

Dječja radionica

I ovotjedna tema radionice bila je uskrsnaI ovotjedna tema radionice bila je uskrsna(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17.3.2023. godine, održana je još jedna dječja radionica u "Oazi". Otpočela je u 17, a završila u 19 sati. Tema radionice su bile naljepnice za staklo.

Sandra Kušenić potpisuje ugovorSandra Kušenić potpisuje ugovorU petak, 17.3.2023. godine, u prostorijama Općine Jagodnjak, s početkom u 10 sati, "Oazina" direktorica Sandra Kušenić potpisala je ugovor o financiranju projekta "Općina Jagodnjak u 'Baranjskom leksikonu'".

Projekt je odobren u sklopu Javnog natječaja za sufinanciranje projekata/programa udruga na području Općine Jagodnjak za 2023. godinu.

Vrijednost projekta je 500,00 eura.

Ispred "Oaze" sudjelovala je...Ispred "Oaze" sudjelovala je...U srijedu, 15.3.2023. godine, u vremenu od 10 do 11:40 sati, održan je, putem Zoom-platforme, regionalni sastanak tematske mreže po projektu "Četvrta smjena", u sklopu velikog projekta "Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života, te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene".

Utorak, 14. 03. 2023.

Izrada uskrsnih čestitki

Čestitke će svoje primatelje sigurno oduševitiČestitke će svoje primatelje sigurno oduševitiU utorak, 14.3.2023. godine, u vremenu od 17 do 19 sati, održana je još jedna "Oazina" likovno-kreativna radionica.

Radionica, kojoj su, pored voditeljice Ane, prisustvovale i "Oazine" korisnice Sanja, Mirjana, Jadranka, Rožika, Mara i Klara, imala je za temu izradu uskrsnih čestitki. Neke je tema iznenadila jer su mislile da još ima vremena, međutim, blagdan nam je blizu, a radionica do tada nema puno. Tako da je baš bilo pravo vrijeme za izradu prigodnih šarenih čestitki koje će ići našim starijim sugrađanima, nekadašnjim korisnicima besplatnih toplih obroka.

Na predstavljanju je sudjelovala 'Oazina' aktivistica AnaNa predstavljanju je sudjelovala 'Oazina' aktivistica AnaU subotu, 11.3.2023. godine, s početkom u 18 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine  održano je predstavljanje knjige Nine Savić, pedagoginje Gimnazije Beli Manastir, inače i profesorice talijanskog jezika i književnosti.

Petak, 10. 03. 2023.

"Oazina" dječja radionica

Neko je izradio jaja, a neko gnijezdaNeko je izradio jaja, a neko gnijezda(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Organizirana je i održana još jedna "Oazina'" dječja radionica. Otpočela je u 17 sati, u petak, 10.3.2023. godine. Ukrašavali su se baloni koji su na prošlotjednoj radionici obloženi novinskim papirom i prirodnim ljepilom od brašna i vode. Neki su odlučili probušiti i izvaditi balon da bi napravili gnijezdo, a neki su željeli jaja pa su zato ostavili balon i odmah krenuli na ukrašavanje.

Petak, 10. 03. 2023.

Radne posjete

Ana Jeličić, Blaženka Kalčić, Sandra KušenićAna Jeličić, Blaženka Kalčić, Sandra KušenićAktivnosti po projektu "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" odvijaju se prema planu i predviđenim rokovima.

Svi uključeni savjesno odrađuju svoje zadatke, bilo za računalom, bilo telefonskim razgovorima ili kao što su to u petak, 10.3.2023. godine, učinile "Oazine" zaposlenice,  Sandra i Ana koje su posjetile Gimnaziju Beli Manastir, Prvu srednju školu Beli Manastir, kao i Drugu srednju školu Beli Manastir.

Srijeda, 08. 03. 2023.

Sretan 8. mart!

Sretan Dan žena žele vam sve 'Oazine' ženeSretan Dan žena žele vam sve 'Oazine' žene

Utorak, 07. 03. 2023.

Družionica povodom 8. marta

Druženje povodom 8. martaDruženje povodom 8. marta(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 7.3.2023. godine, dan uoči 8. marta, Dana žena, "Oazina" likovno-kreativna radionica ustupila je mjesto skromnom obilježavanju tog ženama važnog datuma.

Ponedjeljak, 06. 03. 2023.

Održana radionica za udruge

Ispred 'Oaze' na radionici je sudjelovala Dragana BrnjevaracIspred 'Oaze' na radionici je sudjelovala Dragana BrnjevaracRadionica za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u 2023. godini održala se u ponedjeljak, 6.3.2023. godine. Otpočela je u 17 sati, u maloj vijećnici Grada Belog Manastira.

Radionicu je održao Voditelj pododjela za društvene djelatnosti Petar Tokić. Voditelj radionice uputio je predstavnike udruga u sve bitne detalje vezane uz prijavu na natječaj. Objasnio je postupak odobravanja sredstava za financiranje projekata i programa te proveo sudionike kroz sve faze. Na kraju je podsjetio prisutne na kalendar natječajnog postupka i odgovorio na sva pitanja sudionika.

Ponedjeljak, 06. 03. 2023.

Sastanak programskog tima

Ana, Vesna i SandraAna, Vesna i SandraU utorak, 6.3.2023. godine, održan je još jedan u nizu sastanaka "Oazinog" programskog tima po projektu "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje".

Sastanku, s početkom u 10 sati, prisustvovale su Sandra, Vesna i Ana koje su razgovarale o provedenim i nadolazećim aktivnostima vezanim uz spomenuti projekt, kao i drugim  aktuelnim temama.

Petak, 03. 03. 2023.

"Oazina" dječja radionica

I tema ovotjedne radionice bila je uskrsnaI tema ovotjedne radionice bila je uskrsna(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 3.3.2023. godine, održana je još jedna dječja zabavna radionica u znaku Uskrsa. Ideja je bila napuhane balone obložiti novinskim papirom, u više slojeva. pomoću prirodnog ljepila te od njih izraditi uskrsna jaja ili gnijezda.

Četvrtak, 02. 03. 2023.

Potpisan ugovor u Općini Popovac

Potpisivanje ugovora u Općini PopovacPotpisivanje ugovora u Općini PopovacU četvrtak, 2.3.2023. godine, u prostorijama Općine Popovac, s početkom u 14 sati, "Oazina" direktorica Sandra Kušenić potpisala je ugovor o financiranju projekta "Općina Popovac u 'Baranjskom leksikonu'".

Projekt je odobren u sklopu Javnog natječaja za sufinanciranje projekata/programa udruga na području Općine Popovac za 2023. godinu.

Vrijednost projekta je 200,00 eura.

Na potpisivanju su bili prisutni predstavnici većine udruga kojima su odobrena sredstva u okviru navedenog natječaja.

Ugovor je potpisala Sandra KušenićUgovor je potpisala Sandra KušenićU srijedu, 1.3.2023. godine, u prostorijama Općine Petlovac, "Oazina" direktorica Sandra Kušenić potpisala je ugovor o financiranju projekta "Općina Petlovac u 'Baranjskom leksikonu'".

Projekt je odobren u sklopu Javnog natječaja za sufinanciranje projekata/programa udruga na području Općine Petlovac za 2023. godinu.

Vrijednost projekta je 150,00 eura.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok