MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 03. 03. 2023.

"Oazina" dječja radionica

I tema ovotjedne radionice bila je uskrsnaI tema ovotjedne radionice bila je uskrsna(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 3.3.2023. godine, održana je još jedna dječja zabavna radionica u znaku Uskrsa. Ideja je bila napuhane balone obložiti novinskim papirom, u više slojeva. pomoću prirodnog ljepila te od njih izraditi uskrsna jaja ili gnijezda.

Ono što je vrlo bitno je priprema prirodnog ljepila, koje je prethodno voditeljica Sandra napravila kod kuće na način da je pomiješala vodu i brašno te zakuhala masu. Ovakvo ljepilo je sigurno i neškodljivo za djecu, stoga im nije bio potreban pribor za nanošenje pa su nanosili prstima. Također, ovakvo ljepilo je ekološki prihvatljivo o čemu je voditeljica govorila na radionici.

Djeca su imala mogućnost izabrati veličinu balona koje žele obložiti novinskim papirom i opredijeliti se za izradu jaja ili gnijezda. Novinski papir su kidali na manje komade i slagali na balon koristeći prirodno ljepilo.

Na iznenađenje voditeljice i zaposlenice Dragane, djeci ovaj zadatak baš i nije bio zanimljiv te je većina, već u startu, odustala ili su pak napravili samo jedan sloj, a potrebno je više.

Ovoga puta nestašni muški dio ekipe, koji su činili Mario, Kristijan, Dorijan i Luka, zabavio se igrajući se i pričajući, dok je Rebeka vrijedno radila na svom uskrsnom ukrasu. Slojeve koji su falili oblijepile su Sandra i Dragana, zatim su baloni ostavljeni na sušenje do sljedeće radionice kada će se jaja i gnijezda ukrašavati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok