MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 07. 10. 2019.

Dostava besplatnih toplih obroka (IX/2019)

Jedna od korisnica toplih obrokaJedna od korisnica toplih obrokaI u mjesecu rujnu 2019. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka "Oazinim" potrebitim sugrađanima. Ta socijalna usluga financirana je od strane Grada Belog Manastira i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tokom tog mjeseca spomenutom socijalnom uslugom bilo je obuhvaćeno 27 korisnika.

Broj korisnika, kao i obroka, nije svaki dan isti. "Oazini" korisnici su starije i bolesne osobe, koje se često, na dan-dva, nađu u bolnici zbog neke manje intervencije, pregleda, infuzije i slično, a tih dana im se obrok ne dostavlja. Pored toga to su uglavnom socijalno ugrožene osobe, nesposobne za rad, primatelji socijalne pomoći... Najtužnije je što su neke napuštene i od obitelji pa im ovakva pomoć puno znači.

U provođenje ove socijalne usluge uključene su i stručne osobe Centra za socijalnu skrb Beli Manastir svojim savjetima i preporukama, dok je "proizvođač" i distributer toplih obroka i dalje belomanastirski Bistro "Kod Kaje", koji je u proteklom mjesecu korisnicima pripremio i distribuirao 567 raznovrsnih toplih obroka.

Pročitano 185 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok