MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 01. 06. 2020.

Kraj trogodišnjeg programa i "Oazine" burze

Arhivski snimak iz 2017. godine: 'Oazina' burzaArhivski snimak iz 2017. godine: 'Oazina' burzaOd 1. VI. 2020. godine "Oazina" burza odjeće i obuće više ne radi. Trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – a u sklopu koga je Burza bila jedna od aktivnosti – završio je 31. V. 2020.

"Oazina" burza odjeće i obuće radila je punih šest godina. Tri godine kroz gore spomenuti program, a prije toga još tri godine kroz trogodišnji program "Pomoć ugroženim Belomanastircima". I taj program financiralo je isto ministarstvo.

Kroz "Oazinu" burzu prošao je veliki broj donatora, koji su darovali svoju odjeću, obuću, posteljinu, često i stvari za bebe (igračke, hodalice, kolica, krevetiće…), ali još i veći broj korisnika koji su besplatno dobili doniranu robu i stvari. U tih šest godina preko 350 različitih odraslih korisnika i preko 400 djece čak 2.937 puta dobili su ono što im je bilo potrebno.

Uime korisnika, kojih je – kako vidimo – bilo mnogo, "Oaza" zahvaljuje brojnim donatorima robe, koja je stizala ne samo iz Baranje kako je programom bilo planirano (iz Belog Manastira, Bilja, Bolmana, Darde, Jagodnjaka, Karanca, Kneževih Vinograda, Luča, Luga, Petlovca, Popovca, Šećerane, Šumarine...), nego i iz više mjesta u Hrvatskoj (iz Osijeka, Mokošice kod Dubrovnika, Pule, Rijeke, Zagreba, s otoka Ugljana…), ali i iz Austrije, Njemačke i Srbije. Svi su se oni na adekvatan način "riješili" viškova u svojim ormarima, a istovremeno su pomogli osobama koje, nažalost, ne mogu kupiti stvari koje su im potrebne.

O radu "Oazine" burze odjeće i obuće objavljivani su redoviti mjesečni izvještaji na ovoj web-stranici, ali i brojni članci o većim donacijama izvan Baranje te o drugim događanjima vezanim za Burzu. Takvih članaka, od kojih neki imaju i fotoalbume, bilo je preko 140. Mogu se vidjeti OVDJE. Burza je imala i svoju FB-stranicu na kojoj su objavljivane poruke donatorima i korisnicima te vijesti o Burzi: OVDJE.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok