MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 14. 02. 2019.

Druženje sa štićenicima "Baranjskog sunca"

Saša, Kristina i VioletaSaša, Kristina i VioletaU četvrtak, 14. II. 2019. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je drugo ovogodišnje druženje "Oazinih" zaposlenica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma.

U akciji su učestvovala tri volontera: Dubravka Simendić, Kristina Gubić i Saša Vučković.

Kao i prošli put, "Oazini" volonteri i ovaj su put zatekli tešku situaciju jer ih je u domskom dnevnom boravku dočekalo svega nekoliko osoba. Netko je bolestan, netko na kupanju, a neki su i umrli.

Jedino je najmlađa štićenica Violeta bila spremna na druženje. Našla je svoju garnituru za igru "čovječe, ne ljuti se" pa su se s njom igrali Saša i Kristina.

Stela i DubravkaStela i DubravkaDubravka, Jelena i Stela su se pak podružile s ostalim prisutnim štićenicima. Razgovarale su s gospođom koja je u domu bila sa svojom mamom, koja je prije neki dan umrla u 98. godini. Upitale su u šali tu gospođu koliko je njoj godina, a odgovor je bio: "Za pin i godine se nikada ne pita.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 352 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok