MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 24. 01. 2018.

Dostava besplatnih toplih obroka (I/2018)

Aktivistica Ana Jeličić i 'Oazina' korisnicaAktivistica Ana Jeličić i 'Oazina' korisnicaPrvog radnog dana u novoj, 2018. godini "Oaza" je nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama Belog Manastira i prigradskih naselja, tada financiranu sredstvima Ministarstva za demografija, obitelj, mlade i socijalnu politiku. No, kao što smo već izvijestili (pogledati ovdje), ne zadugo – samo do srijede, 10. siječnja. Tada je, naime, nakon punih sedam godina ponestalo financijskih sredstava za nastavak te socijalne usluge.

Naravno, traže se (novi) izvori sredstava, a do tada su "Oazini" korisnici, nažalost, prepušteni sami sebi, pa kako se tko snađe. Uglavnom su to starije, bolesne i radno nesposobne osobe, primatelji socijalne skrbi ili minimalne mirovine, tj. oni kojima je takva vrsta pomoći puno značila za kućni budžet, kao i za samopoštovanje da ne moraju kopati po kontejnerima.

U provođenje te socijalne usluge bile su uključene i stručne osobe Centra za socijalnu skrb Beli Manastir sa svojim savjetima i preporukama, kao i distributer toplih obroka belomanastirski Bistro "Kod Kaje", čiji je djelatnik i ovaj mjesec na 32 adrese za sedam radnih dana dostavio 224 obroka. Usto su "Oazini" aktivisti za još jedan (neradni) dan dostavili 32 izvanredna, donirana obroka (vidjeti ovdje), kakvi "Oazine" korisnike posebno vesele.

I da zaključimo: nažalost, dostava besplatnih toplih obroka obustavljena je do daljega. "Oaza" se nada da će se pronaći način kako bi se nastavilo pružanje te socijalne usluge.

Pročitano 587 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok