MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 01. 2018.

Dodatni topli obrok za "Oazine" korisnike

Ana Jeličić: Snađi se kad korisnik nije kod kućeAna Jeličić: Snađi se kad korisnik nije kod kuće(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon božićnog prijema, održanog u Etnološkom centru baranjske baštine 4. I. 2018. godine u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru, ostalo je dovoljno hrane za pripremu jednog dodatnog obroka za 32 "Oazina" korisnika, koliko ih trenutno prima besplatni topli obrok.

Doniranu (posnu!) hranu, koja se sastojala od prženih girica, kuhane riže, blitve s krumpirom i pogačica, "Oazine" aktivistice Ana Jeličić, Vesna Nedić i Stela Fabijan razdijelile su na 32 plastična tanjira, zamotale ih u plastične vrećice i složile u gajbe kako bi se moglo krenuti u – dostavu.

A u dostavu su oko 10 sati prijepodne, opet volonterski, krenuli administrator "Oazine" web-stranice svojim automobilom i Ana Jeličić. Dostava je trajala oko dva sata, a pritom je prijeđeno 20 kilometara, uz zaustavljanje na tridesetak lokacija. Pri vanrednoj dostavi dostavljači najviše "problema" imaju s onim korisnicima koje ne zateknu kod kuće. A neki od njih svoje kapije čak zaključavaju katancima. Tad se snalaze na različite načine: topli obrok ostavljaju na visokim prozorima koji su nedostupni mačkama, daju ga susjedina ili rođacima, vješaju na pogodna mjesta i sl.

Pročitano 689 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok