MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 04. 01. 2018.

600 brojeva riječkog "Feniksa"

Enigmatski magazin 'Feniks'Enigmatski magazin 'Feniks'U četvrtak, 4. I. 2018. godine, objavljen je 600. broj riječkog enigmatskog magazina "Feniks", koji izlazi svakih četrnaest dana. Prvi broj objavljen je 22. XII. 1994. tako da je krajem prošle, 2017. godine "Feniks" proslavio 23. rođendan.

Riječki Bjelovarčanin Pero Galogaža, glavni urednik "Feniksa" od prvog broja i predsjednik Hrvatskog zagonetačkog saveza, usto i veliki ljubitelj Baranje i baranjskih vina, predložio je i pomogao da se 33. SOZAH (Susret odgonetača i zagonetača Hrvatske) održi u – Belom Manastiru.

Susret je, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, stvarno i održan u belomanastirskom Hotela Patria od 22. do 24. IX. 2017. godine, uz učešće 81 osobe s područja bivše države. Opširan članak može se pročitati ovdje.

Tim povodom u "Feniksu" i "Skandi Feniksu" objavljeni su brojni prilozi i križaljke o SOZAH-u, 1. Memorijalu Mladena Đurđevića, Belom Manastiru i Baranji. Nešto od tih priloga preneseno je i na ovu web-stranicu, a do njih se može doći preko taga *SOZAH.

U tom 600. broju "Feniksa" objavljen je i 803. nastavak "Feniksovog rječnika novih riječi". Prvih 312 nastavaka, pod naslovom "Mali Kvizov rječnik", objavljeno je u zagrebačkom "Kvizu", 313. nastavak u somborskom "Zamku", a od 314. nastavka izlazi u "Feniksu" (i to od broja 108, odnosno od datuma 28. I. 1999). Dosad je u toj rubrici obrađeno oko 22.000 novih riječi nezabilježenih u rječnicima, a rubrika se od prvog do posljednjeg nastavka priprema u – Belom Manastiru.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok