MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 21. 12. 2017.

Druženje sa štićenicima "Baranjskog sunca"

Saša i Vikica igraju 'čovječe, ne ljuti se'Saša i Vikica igraju 'čovječe, ne ljuti se'

U četvrtak, 21. XII. 2017. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", održano je još jedno druženje "Oazine" aktivistice Jelene Opačić-Matijević te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovala četiri volontera: Donka Dvornić, Mara Bodlović, Margita (Greta) Relić i Saša Vučković. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Društvo za razgovore: volonterke i domski štićeniciDruštvo za razgovore: volonterke i domski štićeniciPrethodno druženje bilo je 12. X. o.g., što za ljude koji ne žive u Domu nije neko vrijeme, ali je za štićenike dugo razdoblje. Vikica, prijateljica "Oazinih" volontera, s nestrpljenjem je čekala protivnika u društvenoj igri "čovječe, ne ljuti se", a ostale korisnice i korisnici čekali su društvo za priču.

Volonteri su doznali da je u međuvremenu, nažalost, preminuo "mladić" koga su zvali "Gazda", a da je novi domski štićenik školski drug "Oazine" volonterke Grete, dok je nova štićenica Nada prijateljica "Oazine" aktivistice Jelene. I tako se "Oazini" volonteri svaki put iznenade osobama koje su otišle u neke druge dimenzije i osobama koje su postale novi stanovnici "Baranjskog sunca". Zato se među njima i čula rezignirajuća misao: taman ih upoznamo, a onda ih više nema. U domovima za stare stvarno se vidi kako je život čudan i kako je vrijeme – neumoljivo.

Pročitano 655 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Čestitka Poziv na koncert Ivana Zaka »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok