MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 28. 09. 2017.

Završena "Oazina" osnovna informatička obuka

Projekt 'Dostojanstveno starenje - II'Projekt 'Dostojanstveno starenje - II'Od 5. do 28. IX. 2017. godine, svakog utorka i četvrtka, u "Oazinom" internet-klubu održavala se osnovna informatička obuka za osobe iznad 60 godina. Obuku je držao inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić, a pohađalo ju je pet polaznika. Obuku su uspješno završili Mara Bodlović, Zorica Drgalić, Ljubomir Jeličić, Matija Pap i Savica Tot.

Održano je ukupno 16 sati obuke. Polaznici su se na početku upoznali s osnovnim radnjama: od načina uključivanja računala i rada s mišem i tipkovnicom do svega ostaloga.

U drugom dijelu obrađeno je "surfanje" po internetu korištenjem odgovarajućih programa: Mozilla Firefoxa i Google Chromea kao najkorištenijih internetskih preglednika. Prošlo se i kroz različite internet-portale kao izvore vijesti te kako koristiti Google-karte i Youtube i kako ciljano tražiti određene pojmove.

Osnove korištenja Microsoft Worda, zasigurno najpopularnijeg programa za obradu teksta, obrađene se u trećem dijelu. Na jednostavnim primjerima prikazan je unos i oblikovanje teksta.

Također su neki korisnici ponedjeljkom i srijedom dolazili na dodatni program osposobljavanja u radu s pametnim telefonom, gdje su predavaču mogli postavljati bilo kakva pitanja u vezi sa svojim mobitelom.

Uz opuštenu atmosferu polaznici su uspješno riješili i posljednji ispit te zasluženo dobili potvrde o uspješnom završetku obuke.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok