MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 07. 09. 2017.

Počela "Oazina" osnovna informatička obuka

Informatička obuka za osobe starije od 60 godinaInformatička obuka za osobe starije od 60 godinaInformatička obuka za osobe starije od 60 godinaU utorak, 5. IX. 2017. godine, u "Oazinom" internet-klubu održani su prvi sati besplatne osnovne informatičke obuke za osobe starije od 60 godina, koju je upisalo četvero Baranjaca. Obuku drži inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić.

Budući da obuku pohađaju i osobe koje se prvi put susreću s računalom, prvi dio prvog časa prošao je u upoznavanju s računalom, njegovim dijelovima te u vježbanju korištenja miša i tipkovnice. Kako su polaznici brzo učili i kako su bez problema svladali osnovne stvari, drugi dio prvog časa bio je posvećen crtanju u programu za crtanje kako bi se polaznici naučili koristiti mišem.

Polaznici su također naučili kako se kreće po izbornicima (menijima) te kako se otvaraju i zatvaraju programi. Naučili su i kako ono što smo uradili možemo snimiti na radnu površinu (desktop).

U četvrtak, 7. IX. 2017. godine, polaznici su započeli s osnovama korištenja Microsoft Worda, zasigurno najpopularnijeg programa za obradu teksta. Na jednostavnim su primjerima vježbali unos teksta te se upoznavali s raznim funkcijama koje im program omogućava.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok