MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 07. 09. 2017.

Počela "Oazina" osnovna informatička obuka

Informatička obuka za osobe starije od 60 godinaInformatička obuka za osobe starije od 60 godinaU utorak, 5. IX. 2017. godine, u "Oazinom" internet-klubu održani su prvi sati besplatne osnovne informatičke obuke za osobe starije od 60 godina, koju je upisalo četvero Baranjaca. Obuku drži inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić.

Budući da obuku pohađaju i osobe koje se prvi put susreću s računalom, prvi dio prvog časa prošao je u upoznavanju s računalom, njegovim dijelovima te u vježbanju korištenja miša i tipkovnice. Kako su polaznici brzo učili i kako su bez problema svladali osnovne stvari, drugi dio prvog časa bio je posvećen crtanju u programu za crtanje kako bi se polaznici naučili koristiti mišem.

Polaznici su također naučili kako se kreće po izbornicima (menijima) te kako se otvaraju i zatvaraju programi. Naučili su i kako ono što smo uradili možemo snimiti na radnu površinu (desktop).

U četvrtak, 7. IX. 2017. godine, polaznici su započeli s osnovama korištenja Microsoft Worda, zasigurno najpopularnijeg programa za obradu teksta. Na jednostavnim su primjerima vježbali unos teksta te se upoznavali s raznim funkcijama koje im program omogućava.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 714 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok