MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 29. 06. 2017.

Druženje sa štićenicima "Baranjskog sunca"

Susret radnih kolega nakon tridesetak godinaSusret radnih kolega nakon tridesetak godinaU četvrtak, 29. VI. 2017. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je još jedno druženje "Oazinih" aktivistica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale tri volonterke: Donka Dvornić, Dušanka M. Hodap i Mara Bodlović. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Druženje volonterki i domskih štićenikaDruženje volonterki i domskih štićenikaVolonterka Donka i domska štićenica VikicaVolonterka Donka i domska štićenica VikicaŠtićenici Doma čekali su "Oazine" volonterke "kao ozebli sunce". Vani kiša, nevrijeme, a oni međusobno ispričali sve priče. Već s vrata volonterke su se dovikivali s njima. Štićenici su ih zvali da dođu sjesti kod njih, kao da su se bojali da neće ući u domski dnevni boravak.

Kružok za ugodne razgovoreKružok za ugodne razgovoreEkipa je već standardna: jedan stol je za igru "čovječe, ne ljuti se", za kojim protivnicu čeka najmlađa domska štićenica Vikica, a u foteljama oko niskog stolića spreman je svojevrsni kružok raspoložen za ugodne razgovore. Prvo su se pretresle novosti, a onda je volonterka Mara čula da bakice spominju glavnog domskog zabavljača Tonija, koji je nekad radio u osječkoj Keksari, a danas živi u tom Domu za starije i nemoćne. Kojeg li iznenađenja! I ona je nekad davno bila zaposlenica Keksare i s njom je radio šarmer i zabavljač Tončika. Da nije to ista osoba?

Društvo je zamolilo dežurnu medicinsku sestru da ode do Tonija, koji se odmarao u svojoj sobi, i pozove ga da im se pridruži. I stvarno: Toni i Tončika jedna je te ista osoba i bivši radni kolega "Oazine" volonterke Mare iz Belog Manastira. Život stvarno piše čudne priče! Tko bi rekao da će se njih dvoje ponovo sresti nakon tridesetak godina u potpuno drugačijim okolnostima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok