MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 06. 2017.

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Čovječe, ne ljuti se!Čovječe, ne ljuti se!U srijedu, 21. VI. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje  II", održano je druženje sa štićenicima toga Doma. U akciji su učestvovale "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević i pet volonterki: Anica Frič, Donka Dvornić, Dušanka M. Hodap, Kristina Gubić i Margita Relić.

Domski štićenici dočekali su "Oazine" volonterke već raspoređeni po stolovima. Jedan stol bio je rezerviran za tablić, dva za "čovječe, ne ljuti se", a četvrti za domine. U prednjem dijelu domskog dnevnog boravka bakice su čekale društvo za razgovor. Volonterke su posjedale za stolove i igra je mogla započeti, a počele su i priče sa štićenicama koje nisu bile raspoložene za igru.

I još jednom 'čovječe, ne ljuti se'!I još jednom 'čovječe, ne ljuti se'!TablićTablićPrijateljski razgovoriPrijateljski razgovoriBaka Verica Parabak i Anica FričBaka Verica Parabak i Anica FričU dnevni boravak je, uz pomoć volonterke Anice, sišla i teta-Verica Parabak, najstarija domska štićenica, a i najstarija "Oazina" korisnica, koja ima 97 godina. Sišla je da se vidi s "Oazinim" volonterkama i da se pohvali kako je noge više ne bole i da bi sad mogla odšetati i do svoje kuće, koja baš i nije blizu Doma.

Projekt "Dostojanstveno starenje II" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 738 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok