MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 09. 05. 2009.

Peticija protiv upotrebe plastičnih vrećica

Potpisivanje peticije protiv plastičnih vrećica
Gužva na potpisivanju peticije

Ovogodišnji Sajam udruga Baranje, koji je održan u subotu, 9. V. 2009. godine na Trgu slobode u Belom Manastiru, iskorišten je za nastavak potpisivanja peticije protiv pretjerane upotrebe (i bacanja) plastičnih vrećica. To potpisivanje započeto je još u prvom mjesecu ove godine, a nastavljeno na javnoj tribini o štetnosti i teškoj razgradivosti plastičnih vrećica (održanoj 18. II. 2009) te na drugim "Oazinim" aktivnostima.

Tko god je na Sajmu udruga potpisao spomenutu peticiju, dobio je na dar "Oazinu" platnenu vrećicu sa sloganom "Vreće ne u smeće", koju može koristiti mnogo puta umjesto plastičnih vrećica i time doprinijeti smanjenju količine nerazgradljivog otpada.

Uz platnenu vrećicu, građani su dobivali i "Oazinu" propagandnu brošuricu "vreće NE u smeće!", u kojoj – između ostaloga – planeta Zemlja uzvikuje: "Kakva bi to bila sreća / da plastičnih nema vreća!" Peticiju je za vrijeme sajma potpisalo preko 400 osoba, a među njima i belomanastirski gradonačelnik dr. Davorin Bubalović i dva kandidata za novog gradonačelnika: Ivan Doboš i Karlo Franjić.

Oazine platnene vrećice
Umjesto plastičnih koristite platnene vrećice
Potpisivanje peticije protiv plastičnih vrećica
Potpisnici peticije dobivali su platnene vrećice

1350 platnenih vrećica, na koje je naknadno odštampan slogan "Vreće ne u smeće", sašile su "Oazine" aktivistice Jelena i Stela u okviru istoimenog projekta, koji financira Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Platnene vrećice su sašivene s ciljem da se građanima pokaže da postoji bolja i ekološki mnogo prihvatljivija alternativa plastičnim vrećicama i da bi svatko od nas trebao uraditi nešto na očuvanju planeta na kome živimo.

Pročitano 823 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok