MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 18. 02. 2009.

Javna tribina o plastičnim vrećicama

Javna tribina o plastičnim vrećicama
Vesna Nedić, Sandra Kušenić i Željka Jeličić

Mirovna grupa Oaza organizirala je u srijedu, 18. II. 2009. godine od 18 do 19 sati u velikoj vijećnici zgrade P+8 u Belom Manastiru javnu tribinu o štetnosti i teškoj razgradivosti plastičnih vrećica. Javna tribina je organizirana uz potporu Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a dio je projekta „Vreće ne u smeće“. U svojstvu predavača na tribini su učestvovale:
Željka Jeličić iz Belog Manastira, znanstveni novak - asistent na Odjelu za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i
Sandra Kušenić, diplomirani inženjer poljoprivrede - predstavnica "Oaze".

Javna tribina o plastičnim vrećicama
Prepuna Velika vijećnica

Na tribini se okupilo gotovo 100 osoba, većinom učenika belomanastirske osnovne škole (dijem članova ekološke sekcije), koje je dovela nastavnica biologije Ana Vujović.

Tribinu je, kao moderatorica, otvorila Vesna Nedić, a potom su uslijedila - uz videoprezentaciju - zanimljiva izlaganja Željke Jeličić i Sandre Kušenić. Živom riječju i upečatljivim slikama prisutni slušaoci upoznati s velikim problemima koje u prirodi izaziva nekontrolirano bacanje plastičnih vrećica, kojima trebaju godine i godine da se raspadnu. Posebno je naglašeno da bi svako od nas morao smanjiti upotrebu takvih vrećica i zamijeniti ih onima koje se duge koriste i koje manje zagađuju okolinu.
Dobro je što je na tribini bilo mnogo učenika. Za očekivati je da će oni postati ekološki osvješteniji od današnjih odraslih i da će zaštititi prirodu, bez koje nam - toga moramo biti svjesni - nema života.

O tribini je objavljen člančić od stotinjak riječi u "Slavonskom domu" (20. II. 2009) pod nadnaslovom "Vijećnica je bila premala za sve zainteresirane" te veliki članak u "Glasu Slavonije" od 21. II, koji u cijelosti prenosimo na "Oazine" internetske stranice.

Pročitano 770 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok