MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 04. 2009.

IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska

 

IPA-natječaj
Hrvatsko-mađarska prekogranična suradnja

U utorak, 7. IV. 2009. godine, od 11 do 16 sati, održana je u Maloj županijskoj vijećnici Osječko-baranjske županije informativna radionica "IPA natječaj - Hrvatsko-mađarska prekogranična suradnja". Na radionici su bili predstavnici osnovnih i srednjih škola, razvojnih agencija i udruga. Mirovnu grupu Oaza predstavljala je Vesna Nedić.

 

Radionica je održana zbog toga što je 26. III. 2009. godine objavljen 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za "IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013", koji je Europska komisija odobrila 13. III. 2008. godine i za koji su dodijeljena sredstva Europske unije u iznosu od oko 19,3 milijuna eura za prve tri godine. Taj program nudi širok spektar mogućnosti potencijalnim korisnicima u okviru dvaju prioriteta: Održivog okoliša i turizma te Razvoja gospodarske suradnje i zajedničkih ljudskih kapaciteta.

Podnositelji projektnih prijedloga mogu biti:
- županijska (samo)uprava i županijske ustanove,
- lokalna (samo)uprava,
- udruženja lokalne samouprave i njihove institucije,
- razvojne agencije,
- nevladine neprofitne organizacije,
- ustanove za zaštitu voda,
- ustanove za zaštitu okoliša,
- uprave nacionalnih parkova i zaštićenih prirodnih područja,
- turističke zajednice,
- sveučilišta, veleučilišta i njihove neprofitne organizacije,
- obrazovne organizacije i učilišta i njihove neprofitne organizacije,
- zavodi za zapošljavanje,
- komore.

Uvjet za prijavu projektnog prijedloga je partnerstvo s nekom organizacijom iz Mađarske. Rok za dostavu prijava je 24. VI. 2009. godine.

Pročitano 1324 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok