MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 23. 11. 2013.

Komunikacijski trening u Zagrebu (I)

Predstavnici udruga na komunikacijskom treningu u ZagrebuPredstavnici udruga na komunikacijskom treningu u ZagrebuU subotu, 23. XI. 2013. godine, od 12 do 18 sati, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) održan je komunikacijski trening za oko 25 predstavnika udruga mladih ili udruga za mlade – među kojima je bila i "Oazina" volonterka potpisana ispod ovog članka – te 11 studenata novinarstva na FPZG-u. Trening je održan u sklopu EU-IPA-projekta DAY ("Different approach to youth on the path to the EU"), koji provodi Fakultet političkih znanosti, a nositelj aktivnosti je Televizija Student s partnerima Mrežom mladih Hrvatske i HRT-om. Projekt je usmjeren na osvještavanje uloge Europske Unije među mladom populacijom, a također i na ulogu mladih koji mogu bitno promijeniti svoju poziciju u društvu, između ostalog i kroz institucije i projekte koje im nudi EU.

Dr. sc. Tena Perišin i Anamarija SočoDr. sc. Tena Perišin i Anamarija SočoSve sudionike pozdravile su novinarka i profesorica dr. sc. Tena Perišin i Anamarija Sočo iz Mreže mladih Hrvatske. Nakon toga sudionici su se podijelili u dvije grupe – predstavnike udruga i studente novinarstva. Predstavnicima udruga je novinar Igor Mirković održao predavanje na temu "Zamke televizijskog novinarstva", a budućim je novinama Anamarija Sočo održala predavanje o civilnom društvu.

Nakon pauze, Rad u grupamaRad u grupamazakuske i ugodnog držanje, svi sudionici su podijeljeni u pet grupa na čelu s jednim od demonstratora s Televizije Student. Kroz praktičan rad sudionici su naučili kako baratati kamerom, kako razgovarati s novinarima te kako se ponašati pred kamerom i kako najbolje i najsuvislije predstaviti udrugu iz koje dolaze. Na samom kraju sudionici su evaluirali ono što su taj daj naučili i dobili savjete što da poboljšaju do 7. XII. 2013. kada se održava drugi i posljednji komunikacijski trening.

(Napisala: Sonja Nedić)

Pročitano 1246 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok