MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 27. 11. 2023.

Stručna edukacija o femicidu

Ispred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićIspred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićU ponedjeljak, 27.11.2023. godine, u Tenji, u trajanju od 10 do 13 sati, održana je stručna edukacija "Femicid – kao kazneno djelo u Republici Hrvatskoj", u organizaciji Ženske udruge "Izvor" Tenja.

Na edukaciji je razjašnjeno što je femicid ili feminicid te što ga razlikuje od ostalih oblika ubojstava. To je ubojstvo žene zato što je žena i najčešće je počinjeno od strane bliske osobe.

Također je bilo riječi o uvođenju femicida u Kazneni zakon. To je tema o kojoj se mnogo govori u novije vrijeme. Na žalost svjedoci smo da se djelo femicida stalno događa i to je dokaz da se nešto treba promijeniti.

Edukaciju su održale Mirjana Herceg i Claudia Vencel iz Ženske udruge "Izvor".

Ispred "Oaze" edukaciju je pratila Sandra Kušenić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok