MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 04. 2023.

Drugi dan edukacije "Menadžment volontera"

Edukacija je trajala dva danaEdukacija je trajala dva dana(fotoalbum možete vidjeti ovdje)

Drugi dan edukacije "Menadžment volontera" održao se u petak, 28.4.2023. godine, u učionici fizike belomanastirske Gimnazije. Edukacija je trajala u vremenskom periodu od 11 do 14 sati, a održala se unutar "Oazinog" projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje".

Ista ekipa je sudjelovala i drugi dan (Hanna Pavlic, Valentina Habijan, Franciska Šarić, Lorena Deak, Matea Tomas, Josipa Iva Damjanov, Maja Jambrović, Josip Bulić i Luka Bertok), uz izostanak jednog sudionika kojeg je, zbog potrebe rada u parovima, zamijenila "Oazina" aktivistica Dragana Brnjevarac.

I ovoga puta edukacija je otpočela uvodnom igrom za razbuđivanje "1, 2, 3". Voditeljica edukacije Iva Vrebac, predsjednica Mladih Hrvatskog Crvenog križa, govorila je učenicima o stilovima vođenja i predstavila ih kroz tablicu te ih podijelila u grupe kako bi odradili zadatak koji nalaže da smisle i upišu prednosti i nedostatke za svaki stil. Raspravljalo se i o načinu na koji pronaći volontere, što s volonterima kada ih imamo te su se izlagale ideje kako ih nagraditi na kraju angažmana.

U 12:30 sati napravila se pauza za osvježenje uz pizzu, slatkiše i sokove.

Edukacija je nastavljena zanimljivim vježbama u parovima.

Prvi zadatak bio je okrenuti se leđima od svog para te mu pokušati objasniti zadane geometrijske oblike i njihov položaj na papiru kako bi mogli nacrtati barem približno kako je zadano.

Drugi zadatak je, kao i prvi, bio vezan uz aktivno slušanje, gdje su sudionici sjedili u krugu, mijenjali para i slijedili upute s papirića kako se ponašati dok sugovornik priča i način na koji pričati.

Treća vježba aktivnog slušanja testirala je ispravnost prenošenja informacija. Edukatorica je samo jednoj osobi pročitala poduži tekst, dok su ostala tri dobrovoljca izašla iz prostorije kako ne bi čuli. Osoba kojoj je pročitan tekst zove sljedeću osobu koja je bila vani i prepričava, sve dok ne dođe do četvrte osobe. Na kraju se usporedila priča s početka i priča koja je ispričana zadnjoj osobi te su promatrači zaključili kako su nenamjerno izostavljeni brojni detalji te da su poneke informacije krivo prenesene.

Ova vrlo zanimljiva edukacija je završena u 14 sati te evaluirana od strane sudionika.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok