MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 22. 03. 2023.

Održana edukacija "Biti volonter"

Edukacija se održala u Gimnaziji Beli Manastir...Edukacija se održala u Gimnaziji Beli Manastir...(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 22.3.2023. godine, održana je edukacija "Biti volonter" na kojoj su sudjelovali učenici belomanastirskih srednjih škola. Sudjelovalo je ukupno 12 učenika iz sve tri škole: Gimnazije Beli Manastir te Prve i Druge srednje škole Beli Manastir. Edukacija se održala u jednoj od učionica Gimnazije, a trajala je od 11 do 14 sati.

Uvodni govor i predstavljanje projekta održala je voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić kojemu su prisustvovale i ostale članice tima: Sandra Kušenić, Vesna Nedić i Dragana Brnjevarac. Edukatorica je bila dugogodišnja trenerica edukacija za volontere Iva Vrebac iz Gradskog društva Crvenog križa Osijek te predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Dnevni red edukacije je sadržavao razgraničavanje što je, a što nije volontiranje, osmišljavanje idealnog volontera, pauzu, osnovne pojmove o volontiranju, prava i obveze volontera i organizatora volontiranja, igru – ponavljanje pojmova te na samom kraju evaluaciju. Prije početka edukacije učenicima su podijeljene promo-majice.

...za 12 učenika sve tri belomanastriske srednje škole...za 12 učenika sve tri belomanastriske srednje škole

Edukacija je započela međusobnim upoznavanjem i igrom razbuđivanja, a u zabavnom tonu je i nastavljena. Od prisutnih učenika samo je jedna osoba volontirala, dok ostali nisu nikada, stoga im je ovo skroz nova i nepoznata tema. Kroz rad u grupama i interaktivni način vođenja edukacije, gdje su se rješavali razni zadaci, edukatorica je uspjela zainteresirati učenike i prenijeti im neka nova znanja. Iako na početku malo zatvoreni, učenici su se s vremenom opustili i imali potrebu uključiti se i davati svoje komentare.

Na samom kraju učenici su ocijenili edukaciju kroz evaluaciju te nastavili što su otpočeli u pauzi – neformalno se družiti uz pizzu, sok i pokoji slatkiš.

Edukaciju je organizirala Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" kojeg financira Active Citizens Fund Hrvatska.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok