MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 24. 11. 2013.

Svečana akademija posvećena Milanskom ediktu

Etnogrupa 'Đurđevak' iz BoboteEtnogrupa 'Đurđevak' iz Bobote(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 24. XI. 2013. godine, u belomanastirskoj kinodvorani održana je svečana akademija povodom belomanastirske hramovne slave Aranđelovdana. Akademijom je obilježena 1.700-ta godišnjica proglašenja Milanskog edikta (313-2013), akta kojim je kršćanstvu (hrišćanstvu), ali i svim drugim religijama, omogućen pravni položaj jednak položaju poganstva (paganstva), a poganstvo više nije bilo službena religija Rimskog Carstva i njegove vojske.

Na akademiji su, uz brojnu publiku koja je ispunila cijelu dvoranu, bili i brojni gosti, a među njima i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš i predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak. Nakon pozdravne riječi protojereja stavrofora Vlade Kljajića, paroha belomanastirskog, i episkopa osječkopoljskog i baranjskog Lukijana, o Milanskom ediktu besjedu je održao protojerej stavrofor Mihajlo Marijanac, paroh darđanski i arhijerejski namjesnik baranjski.

Potom je izveden umjetnički program, u kome su učestvovali dječja plesna grupa "Pčelice", Etnogrupa "Đurđevak" iz Bobote, KUD "Živojin Žiko Mandić" iz Kneževih Vinograda i SKUD "Jovan Lazić" iz Belog Manastira.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok