MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 10. 09. 2013.

Dođite na predstavu "Želim da se oslobodim"

Kliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuPredstava će biti izvedena u okviru 4. Festivala kazališnog stvaralaštva u belomanastirskoj kinodvorani s početkom u 19 sati, u petak, 13. IX. 2013. godine.

"Želim da se oslobodim" kazališna je predstava sa suvremenom tematikom – o nasilju u obitelji. Ispovijest je to 12 žena koje su žrtve nasilja. Angažirana, edukativna, potresna predstava o nasilju, pri tom dokumentarno svedena, vizualno profinjena. Redatelj Cvetin Aničić odlučio je da o nasilju pričaju mlade djevojke kao da su one same žrtve nasilja na mjestu zločina, kao prikovane za njega. Mjesto zločina označeno je policijskim vrpcama, ograđeno od gledališta, i taj četvrti zid čini žrtve nasilja nedodirljivima. Kao da nam govore: "mi smo sada sigurne, više nas ne možete povrijediti".

Predstava "Želim da se oslobodim" prošle je godine osvojila drugo mjesto na republičkom natjecanju u Srbiji među 460 kazališta. Predstava je, osim u susjednim zemljama, gostovala i u austrijskom gradu Linzu. Priče su njihove improvizacije na zadanu temu. Koristeći članke iz novina, nastaju potpuno dokumentarni iskazi, koji su scenski oblikovani i podvučeni glazbom. One traže slobodu života i slobodu govora, koje su im zabranjene. Sve su različitih profesija, od odvjetnice do radnice u tvornici, različiti su im karakteri i osobine, ali problem je isti. One sad ne traže ništa više od jednog zagrljaja s publikom...

Pročitano 1113 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok