MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 09. 2008.

Izložba fotografija "Beli Manastir - nekada ... i danas"

Beli Manastir na fotografijamaBeli Manastir na fotografijamaFoto-kino klub "Baranja-film" Beli Manastir i Centar za kulturu Grada Belog Manastira organizirali su i 5. IX. 2008. godine u izložbenom prostoru Centra za kulturu (u predvorju kina) otvorili izložbu fotografija "Beli Manastir nekada ... i danas". Na izložbi je Belomanastircima predočeno 20 posebno obrađenih i uvećanih starih fotografija Belog Manastira, snimljenih od početka dvadesetih pa sve do osamdesetih godina 20. vijeka, uz koje je izložena i manja fotografija koja prikazuje kako danas izgleda isti dio grada.
Tom izložbom završena je, nakon višemjesečnih priprema i strpljivog prikupljanja materijala, prva faza opsežnog projekta "Beli Manastir - nekada ... i danas" čiji je cilj da se skupi što više starih fotografija i razglednica i da se one, preko izložbi i DVD-a koji će se izdati na kraju projekta, prezentiraju mladim generacijama koje svoj grad samo djelomično poznaju.

Katalog izložbeKatalog izložbeU prvoj fazi svoje su fotografije FKK-u "Baranja-film" ustupili Joško Hatvalić, Sahide Kučera, Marija Sičajmov i Oskar Keller. Fotografije su, nakon skeniranja, vraćene njihovim vlasnicima, a fotograf Josip Farkaš snimio je na istim mjestima nove fotografije kako bi se vidio i današnji izgled istih motiva.
Izložbu su otvorili Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu, Deže Kučera, predsjednik FKK-a "Baranja-film" i gradonačelnik dr. medicine Davorin Bubalović. Sva trojica su pozvala Belomanastirce i ostale dobronamjernike da ustupe svoje stare fotografije Belog Manastira (kojih sigurno ima još mnogo) kako bi se skupila što veća i potpunija kolekcija. Mirovna grupa "Oaza" pridružuje se tom pozivu.
Organizatori izložbe izdali su i katalog izložbe na 4 stranice formata 25 x 17,5 cm koji je uredio Deže Kučera. Katalog je štampala tvrtka HatWall d.o.o. Joška Hatvalića u samo 50 primjeraka.

Pročitano 774 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok