MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 16. 08. 2011.

Od 1. IX. dostava besplatnih toplih obroka

 

Dostava besplatnih toplih obroka
Dostava toplih obroka 2010. godine

Prvog rujna (1. IX.) 2011. godine Mirovna grupa Oaza počinje dostavu besplatnih toplih obroka na 40 adresa u Belom Manastiru i prigradskim naseljima. Kao što smo već pisali na ovoj internetskoj stranici i kao što su već izvijestili i neki mediji, dostavu besplatnih toplih obroka "Oaza" organizira uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Grada Belog Manastira. Ostvarenju toga trogodišnjeg programa doprinijeli su i belomanastirski Centar za socijalnu skrb, kao i Patronažna služba Doma zdravlja Beli Manastir. Njihova pomoć je dobro došla pri odabiru korisnika kojima su "Oazine" usluge najpotrebnije jer istraživanja koja smo vodili na terenu ukazuju na puno veće potrebe, nego što nam odobrena sredstva dozvoljavaju. U obzir su došli korisnici starije životne dobi, koji nemaju financijska sredstva za osnovne životne potrebe, kao i napuštene, nemoćne i bolesne osobe koje se ne mogu samostalno brinuti o sebi.

Da odabir budućih korisnika nije bio lak, potvrđuje nam "Oazina" aktivistica Ana Jeličić, koja je s gore navedenim subjektima revidirala postojeći popis osoba koje su već primale besplatne tople obroke u protekloj godini iz sredstava Grada Belog Manastira. Bilo je dilema jer je popis osoba veći od mogućnosti ovog programa. Zato smo se u protekla dva mjeseca dogovarali, istraživali, konzultirali i na kraju došli do konačnog broja osoba kojima ćemo dostavljati tople obroke. Kuhani obroci, koje ćemo nabavljati od Crvenog križa Osijek, dostavljat će se svakog radnog dana, a za subotu, nedjelju i praznike korisnicima će se dijeliti suhi obroci koji će se pripremati u "Oazi". I ovoga puta, kao i uvijek do sada, "Oaza" će uložiti maksimum truda da opravda ukazano povjerenje i zadovolji naše stare i nemoćne sugrađane.

Pročitano 1049 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok