MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 06. 07. 2011.

Priprema programa za pomoć starim i nemoćnim osobama

Dubravka Simendić i Katarina Jelić
Utvrđivanje potreba starih i nemoćnih osoba

Odmah nakon što je "Oaza" potpisala ugovor s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi za trogodišnji program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom, krenule su pripremne aktivnosti, koje uključuju terensko istraživanje potreba novih i prijašnjih korisnika "Oazinih" projekata za pomoć starim i nemoćnim osobama. Zbog toga su se u srijedu, 6. VII. 2011. godine, u popodnevnim satima, sastale asistentica na programu Dubravka Simendić i patronažna sestra Katarina Jelić, stručna suradnica na programu, koja je - zajedno sa svojim kolegicama iz Patronažne službe pri Domu zdravlja Beli Manastir - i prije pomagala u pripremi "Oazinih" projekata za pomoć starim i nemoćnim sobama.

Zajedno s Centrom za socijalnu skrb utvrdit će se korisnici kojima su potrebne usluge tog "Oazinog" programa. Nakon toga odabrat će se, prema unaprijed zadanim kriterijima, 50 osoba kojima je potrebna pomoć i njega u kući i 40 osoba kojima će se besplatno dostavljati topli obroci.

Početkom mjeseca kolovoza 2011. godine odabranim osobama starijima od 65 godina, s malim ili nikakvim primanjima, "Oazine" će gerontodomaćice besplatno pružati usluge u spremanju kuća i stanova, brizi za osobnu higijenu, nabavljanju namirnica, pripremanju jednostavnijih jela, pranju suđa i rublja, nabavci odjeće, obuće, ogrjeva i zimnice, odlasku kod doktora, sređivanju raznih dokumentacija, plaćanju računa, popravci, krpanju i prepravci odjeće i posteljine itd. U toku je i organizacija nabavke i dovoza besplatnih toplih obroka, a početak njihove raspodjela očekuje se nakon svih dogovora i utvrđivanja liste osoba kojima će se dostavljati.

Pročitano 1248 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok