MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 09. 2010.

Potpisivanje ugovora s Ministarstvom zdravstva

Potpisivanje ugovora u Ministarstvu zdravstva
Vesna Nedić potpisuje ugovor

U srijedu, 8. IX. 2010. godine, u prostorijama Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u Zagrebu "Oazina" predsjednica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor o jednokratnoj potpori koju Ministarstvo daje udrugama koje djeluju u području socijalne skrbi. Radi se o sredstvima iz dijela prihoda od igara na sreću za 2010. godinu i dodjeljuju se svaki mjesec od šestog mjeseca 2010. godine.

Za sedmi mjesec 2010. takva su sredstva dobile samo dvije hrvatske udruge: Mirovna grupa Oaza Beli Manastir - 67.000,00 kn za program "Jačanje kapaciteta udruge za pružanje socijalnih usluga" i Udruga za pomoć i njegu starim i nemoćnim osobama "Star", Petrinja - 40.000,00 kn za projekt "Volim svoj dom".

Kroz potporu koju je "Oaza" dobila financirat će se do kraja 2010. godine sljedeće:
- Istraživanje na terenu s Centrom za socijalnu skrb da se utvrde  korisnici kojima su potrebne socijalne usluge (pomoć u kući i podjela besplatnih toplih obroka);
- Nabavka kompleta posuđa za 40 osoba, stroja za pranje rublja i pegle;
- Organiziranje edukacije "Kako unaprijediti pružanje socijalnih usluga";
- Organizacija javne tribine na temu "Mogućnosti pružanja socijalnih usluga u svom domu" (udomiteljstvo) – obilježavanje Međunarodnog dana starih osoba – 1. listopada;
- Medijsko praćenje programa (novine, "Oazina" web-stranica).

Pročitano 833 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok