MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 10. 2022.

Znanstveni skup "Prema sigurnijoj socijalnoj budućnosti"

Ispred 'Oaze' sudjelovala je Sandra KušenićIspred 'Oaze' sudjelovala je Sandra KušenićU srijedu, 19.10.2022. godine, od 15 do 18:30 sati, u velikoj vijećnici Grada Belog Manastira, u zgradi P+8, održan je znanstveni skup "Prema sigurnijoj budućnosti", u organizaciji udruge Prijatelji svetog Martina.

Tema skupa bila je vezana uz istraživanje o socijalnim uslugama u Belom Manastiru, koje je provedeno u sklopu projekta "Prema sigurnijoj socijalnoj budućnosti". Nositelj projekta je udruga Prijatelji svetog Martina, a partner Grad Beli Manastir. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Istraživanje je provedeno u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar iz Vukovara.

Na skupu su izlagali:

  1. mr. sc. Igor Jakobfi – Izazovi, mogućnosti i poteškoće u govoru o izgradnji sigurnije socijalne budućnosti u Belom Manastiru
  2. dr. sc. Vladimir Dugalić – Stupanj socijalne svijesti i empatija građana Belog Manastira
  3. dr. sc. Mateo Žanić – Povijesne transformacije Belog Manastira i njihovi učinci na percepciju siromaštva i povjerenje u institucije
  4. dr. sc. Ivana Bendra – Stavovi građana Belog Manastira o razvijenosti civilnog društva i kvaliteti socijalnih usluga
  5. dr. sc. Zvonko Pažin – Liturgijsko štovanje svetog Martina, biskupa iz Toursa
  6. dr. sc. Stanislav Šota – Znak zajedništva i humanosti crkve u Belom Manastiru
  7. dr. sc. Drago Tukara – Caritas - znak zajedništva i humanosti Crkve u Belom Manastiru

Raspravljalo se o važnim pitanjima za Beli Manastir. Rezultati istraživanja koji su predstavljeni na skupu pokazatelj su stavova i situacije u Belom Manastiru vezano za socijalne usluge. Svakako važna tema, ne samo za one koji se bave socijalnim uslugama, već i za svo stanovništvo Belog Manastira.

Ispred "Oaze" na skupu je sudjelovala Sandra Kušenić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok