MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 02. 02. 2022.

Svjetski dan borbe protiv raka i "Dan crvenih haljina"

U srijedu, 2.2.2022. godine, u inbox "Oazinog" e-maila stigao je e-mail od Udruge žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek, dragog "Oazinog" suradnika.

Veselinka Kastratović, predsjednica Udruge "JA KA", podsjetila nas je sve da se uskoro približava Svjetski dan borbe protiv raka, koji se obilježava 4.2., i da će njegovo obilježavanje, i ove godine, zbog epidemije koronavirusa, morati biti u virtualnom, a ne fizičkom obliku.

Izuzetno je važno, i inače, a posebice sad u vremenu epidemije, govoriti o karcinomima te o važnosti redovite brige o zdravlju i važnosti preventivnih pregleda.

Veselinka nas je, u svom podužem e-mailu, pozvala još da u petak, 4.2.2022. godine, obučemo crvene haljine u znak podrške ženama oboljelima od moždanog udara. "Dan crvenih haljina" obilježava se prvog petka u mjesecu veljači, a ove godine taj dan poklopio se i sa Svjetskim danom borbe protiv raka. Važno je pričati i o ovome, o kakvom se oboljenju radi, kako ga prepoznati, koje su posljedice, kako pomoći oboljeloj osobi.

Govoriti o bolestima nije najugodnije, ali je potrebno. Kako bismo bili informiraniji i kako bismo mogli biti podrška onima koji su oboljeli jer ponekad ta podrška je upravo ono što ih gura dalje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok