MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 02. 2021.

"Dan crvenih haljina"

'Nosi crveno''Nosi crveno'Javnozdravstvena akcija "Dan crvenih haljina", koja podržava međunarodnu aktivnost prepoznavanja i sprečavanja moždanog udara u žena, tradicionalno se održava prvi petak u veljači u Europi i SAD-u, a po treći put održava se i u Hrvatskoj.

Akcija je izazvala interes i stručnjaka i javnosti, a progovara o karakteristikama i specifičnostima moždanog udara u žena, teškoćama u liječenju i prevenciji moždanog udara kod ženske populacije te vrlo čestom zanemarivanju te bolesti u ovoj populaciji, stoji u izjavi zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo koji "Dan crvenih haljina" organizira zajedno s Hrvatskim liječničkim zborom – Hrvatskim neurološkim društvom.

Javnozdravstveno-edukativna kampanja "Dan crvenih haljina 2021." obilježit će se nizom aktivnosti kroz mjesec veljaču, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka, uključivo javnozdravstvene informativne sadržaje: održavanje webinara, tiskanje edukativnih materijala vezanih za moždani udar u žena, medijske nastupe eminentnih stručnjaka te postavljanje plakata na džambo-panoima diljem Zagreba.

(Izvor i opširnije: glasistre.hr; ilustracija: Youtube)

Pročitano 148 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok