MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 02. 08. 2020.

Zelenilo u Školskoj ulici

Drveće koje se 'prelijeva' na ulicuDrveće koje se 'prelijeva' na ulicu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Belomanastirska Školska ulica pruža se od Gradske tržnice u smjeru juga do Ulice bana Jelačića i njiva južno od grada. Od Betonske ulice pa kroz Beljsko naselje u toj – pa i u susjednim ulicama – nikad nije posađen gradski drvored, nego su pojedini stanovnici ispred svojih kuća samoinicijativno sadili različito drveće i grmlje ili je veliko drveće izraslo na njihovim placevima blizu ograde prema ulici.

Zato danas u nekim dijelovima te ulice drveća nema, a u nekima su izrasli npr. ogromni orasi koji zakriljuju pločnik pa i kolnik. Postojeće drveće, naravno, ni u kom slučaju ne treba uklanjati prije njegovog biološkog kraja, samo ga treba primjereno održavati da ne pravi štetu na obližnjim objektima i da ne predstavlja opasnost za prolaznike. A tamo gdje drveća nema, treba ga (po)saditi da bi ga bilo što više. Lijepe su ulice s unificiranim drvoredima, ali i one u kojima zelenilo nije "pod konac". Važno je da je zeleno te da nam daje kisika, svježine i hladovine... Ne gledajmo drveće samo kroz otpalo lišće koje treba čistiti!Ogromni orahOgromni orah

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok