MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 01. 10. 2019.

Međunarodni dan starijih osoba

Ples u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobePles u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobeMeđunarodni dan starijih osoba (opširnije OVDJE) obilježava se od 1991. godine i to svakog 1. listopada (1. X.). Proglasila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 14. XII. 1990. rezolucijom 45/106 da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

Proglašenjem i obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da svojim starijim građanima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

U Belom Manastiru Međunarodni dan starijih osoba obilježava "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir" (vidjeti OVDJE).

Pročitano 65 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok