MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 23. 11. 2018.

60 godina Društva za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama

Svetlana MarinkovićSvetlana MarinkovićU petak, 23. XI. 2018. godine, s početkom u 11 sati, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku svečano je obilježena 60. obljetnica postojanja Društva za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek.

Tom prilikom prikazan je desetominutni dokumentarni film o radu udruge, kao i o njezinom doprinosu lokalnoj zajednici. Prema riječima voditeljice i koordinatorice Svetlane Marinković, taj doprinos ide od procesa odgoja i obrazovanja i uključivanja u razrede prije redovitih škola do formiranja Centra za autizam sa Specijalnom osnovnom školom "Dr. Zlatan Sremac".

S godinama udruga se počela baviti problemima u području vrtićkih sustava, ostvarivanjem prava osoba s intelektualnim teškoćama, socijalnom skrbi odraslih osoba s teškoćama i slično.

Na svečanosti su bili i brojni gosti koji podržavaju rad Društva: predstavnici Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Centra za socijalnu skrb, krovnih organizacija iz Zagreba i raznih udruga. Među njima bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Svečanost u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u OsijekuSvečanost u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku(Vidjeti još: glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok