MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 22. 11. 2018.

16 dana aktivizma - Udruga "Izvor" Tenja

  • 23. XI. 2018. (petak) – u suorganizaciji s Pravnim fakultetom u Osijeku, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Osijeka i Županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji OBŽ, na Pravnom fakultetu u Osijeku organizira se Panel-rasprava o provedbi Konvencije VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (opširnije).
  • 1. XII. 2018. (subota) – u osječkom Kinu Urania prikazuje se dokumentarni film "Vessel", koji govori o skupini aktivistkinja, među kojima je i Rebeccu Gomperts, nizozemska liječnica i osnivačica "Ženā na valovima". To je organizacija žena koje brodom plove svijetom i zagovaraju legalan, siguran i dostupan pobačaj i omogućavaju ženama pristup sigurnom pobačaju u zemljama u kojima je zakonom zabranjen. Suočene su s brojnim preprekama, uključujući i napade religijskih fundamentalista, no time samo izoštravaju svoju viziju kako da iskoriste nove tehnologije i nastave širiti mrežu solidarnosti sa ženama.

Nakon filma predviđena je diskusija, na kojoj će uz aktivistice lokalke biti Bojana Genov, Marijana Bijelić i Dubravko Lepušić.

(Trejler za film može se pogledati OVDJE)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok