MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 16. 12. 2009.

Informativna radionica o SOKNO-u

Informativna radionica o SOKNO-u
Trenerice S. Novota, G. Forčić i J. Kamenko

U srijedu, 16. XII. 2009. godine, u Osijeku, u prostorijama Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO), održana je informativna radionica o SOKNO-u (Sustavu osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije) za primatelje institucionalnih potpora. Radionica se provodila u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u okviru Sporazuma o razvojnoj suradnji sustavnim ulaganjem u razvoj civilnoga društva.
Radionicu, na kojoj su bili predstavnici 10 slavonsko-baranjskih udruga, održale su Slađana Novota i Gordana Forčić, trenerice riječke Udruge za razvoj civilnog društva "Smarta", inače mentorice SOKNO-a. Pomagala im je Jelena Kamenko iz Volonterskog centra Osijek.

 

Cilj radionice bio je razviti razumijevanje o važnosti uvođenja sustava kvalitete u organizacije civilnoga društva, upoznati aktiviste udruga sa SOKNO-om i procesom samoprocjene kvalitete djelovanja u vlastitoj organizaciji te razmotriti mogućnosti uspješne provedbe SOKNO-a na temelju operativnog plana uvođenja sustava kvalitete u organizaciju.

Informativna radionica o SOKNO-
Predstavnici slavonsko-baranjskih udruga

Bilo je planirano da radionica traje 9 do 16 sati s pauzom za ručak od 13 do 14 sati. No, zbog izuzetno lošeg vremena i aktivista koji su došli iz Slatine, Vukovara, Baranje … radionica je s manjim pauzama okončana u 15 sati.

 

Učesnici radionice dobili su drugo, dopunjeno i promijenjeno izdanje "Sustava osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije" iz 2007. godine i saznali za mogućnost da od "Smarta" zatraže mentorsko pomaganje oko uvođenja SOKNO-a. Iako "Oaza" SOKNO provodi još od 1. VII. 2006. godine, njena je projekt-kordinatorica Vesna Nedić, na preporuku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, prisustvovala i ovoj radionici i aktivno se uključila u tematske rasprave o iskustvima u provođenju tog sustava kvalitete.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok