MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 01. 08. 2018.

Informatička obuka za osobe starije od 60 godina

Polaznici informatičke obukePolaznici informatičke obukeU srijedu, 1. VIII. 2018. godine, u "Oazinom" internet-klubu održan je prvi sat besplatne osnovne informatičke obuke za osobe starije od 60 godina, koju je upisalo sedmero Baranjaca. Obuku drži inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić. S obzirom da neki polaznici nisu u mogućnosti redovito prisustvovati nastavi, s njima je dogovorena individualna obuka vezana za korištenje pametnih telefona i tableta.

Na početku je polaznike pozdravila voditeljica projekta Vesna Nedić, a potom je riječ preuzeo predavač. Kako obuku pohađaju i osobe koje se prvi put susreću s računalom, prvi dio prvog sata prošao je u upoznavanju s računalom i njegovim dijelovima te u vježbanju korištenja miša i tipkovnice. Polaznici su također naučili kako se kreće po izbornicima (menijima) te kako se otvaraju i gase programi. Nakon toga se crtalo kako bi polaznici dodatno vježbali korištenje miša, a naučili su i kako ono što su uradili mogu snimiti na radnu površinu (desktop).

Po riječima polaznika, početni sat informatičke obuke bio im je veoma zanimljiv i jedva čekaju nova druženja s predavačem, koja će se odvijati svakodnevno, s početkom u 9 sati.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok