MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 20. 04. 2019.

Vanredni topli obrok za "Oazine" korisnike

Donacija etnorestorana 'Baranjska kuća'Donacija etnorestorana 'Baranjska kuća'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Preduskršnja subota, 20. IV. 2019. godine, bila je neradni dan, a neradnim i prazničnim danima "Oaza", zbog nedovoljnih financijskih sredstava, nije u mogućnosti dostavljati besplatne tople obroke svojim korisnicima. Ipak, ta subota bila je izuzetak.

Poklon-paketići za 'Oazine' korisnike toplih obrokaPoklon-paketići za 'Oazine' korisnike toplih obrokaOronula kuća u kojoj živi jedan od korisnika toplih obrokaOronula kuća u kojoj živi jedan od korisnika toplih obrokaPrvo je "Oaza", inicijativom i trudom Ane Jeličić, za korisnike pripremila uskršnje poklon-paketiće, koji su sadržavali paštetu, keks i čestitku (vidjeti OVDJE), a onda je Vladimir ŠkroboBajo, vlasnik karanačkog etnorestorana "Baranjska kuća", ponudio donaciju u vidu toplog obroka za sve "Oazine" korisnike (šnicla, riža u prilogu, paradajz, kruh). "Oaza" srdačno zahvaljuje "legendarnom" Baji na donaciji, koja je "Oazinim" korisnicima stigla u pravi čas – pred Uskrs.

A kad je te subote, nešto prije podneva, stigao telefonski poziv iz "Baranjske kuće" da se dođe po pripremljene tople obroke, pokrenut je drugi dio ove složene "operacije". Ne samo da je trebalo otići u Karanac po tople obroke, nego ih je trebalo razvesti na 29 kućnih adresa u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šumarini. To je, svojim automobilom, odradio "Oazin" volonter LjubomirLjubo Jeličić, za što mu je trebalo – tri sata i četrdesetak prijeđenih kilometara.

A da razvoženje toplih obroka nije baš tako jednostavno, pokazalo se i ovaj put. Manji je problem što razvozač neke korisnike nije zatekao kod kuće, što neki imaju oštre pse, a drugi mačke pa tople obroke nije moguće ostaviti na vanjskim stolovima. Nije veliki problem ni to što su neki korisnici nedostupni, iako su u kući ili stanu, pa se topli obrok mora ostavljati kod komšija. Mnogo je neprijatnije kad se na kućnom pragu dozna da je korisnica iznenada odvezena u bolnicu ili da je prije dva-tri dana preminula. A vrlo je neprijatno – u bukvalnom ćumezu – zateći korisnika na podu usred epileptičnog napada. Tad ne preostaje ništa drugo nego smjesta zvati hitnu pomoć i biti joj na usluzi da uopće nađe mjesto gdje taj korisnik živi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok