MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 09. 12. 2017.

Bajaga i instruktori opet u Osijeku

Spektakularni koncert u osječkom "Gradskom vrtu"Spektakularni koncert u osječkom "Gradskom vrtu"Živimo u tom nekom vremenu gdje te malo čudno gledaju ako se s 27 godina družiš s vlastitom mamom, a ako s njom ideš na raznorazne đuskajuće koncerte, onda s tobom nešto definitivno nije u redu. Tko još ide s mamom na koncerte!? Idemo mi koji imamo isti muzički ukus kao i one. Iako se radi o pjesmama koje su nastale dok neki od nas nisu bili ni u planu. Odličnim pjesmama. Pjesmama koje će živjeti vječno.

Da je to tako pokazuje i krilatica "Za sve generacije" pod kojom je u subotu, 9. XII. 2017. godine, u osječkoj dvorani "Gradski vrt", održan koncert Bajage i instruktora. Posljednji put su Bajaga i instruktori bili u Osijeku prije sedam godina, a da ih se publika zaželjela, vidjelo se po prepunoj dvorani. Koncert je počeo malo iza 20 sati nastupom osječke grupe "Kit Karson", koja je čak bila iznenađujuće dobra, ali kad čekaš Bajagu, onda samo hoćeš da se svi maknu s pozornice, da izađe Bajaga i da prva pjesma ne bude neka koju ne znaš. Sat kasnije izašao je i on sa sve svojom postojanom frizurom i otvorio koncert pjesmom "Sa druge strane jastuka".

Nakon toga su se samo nizali hitovi. Pjevalo je i plesalo i staro i mlado. "Staro" svoj "guzoples" jer se u njihovo vrijeme tako đuskalo. Orili su se dvoranom "Verujem, ne verujem", "Vesela pesma", "Moji su drugovi" i ostali poznati hitovi. Orilo se tako oko dva sata, a koncert se završio onako u stilu, baš za današnje vrijeme, uz pjesmu "Samo nam je ljubav potrebna".

Prosjek godina nije išao u korist nas mlađih, ali nas je bilo. I to nekako daje nadu. Jer dok god Bajaga i njemu slični pune hrvatske dvorane, a te iste dvorane se ore, na ekavici i sa srpskim riječima koje se tobože ne razumiju, postoji nada. Nada za dobru muziku. Za toleranciju. Za razumijevanje. Jer nam godine prolaze, nervoznim korakom, a krajnje je vrijeme da više ne stojimo i da budemo i sretniji i pametniji.

(Napisala "Oazina" volonterka Sonja Nedić)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok