MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 09. 2017.

Predavanje o zdravlju

Veselinka Kastratović, Udruga 'JA KA'Veselinka Kastratović, Udruga 'JA KA'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 12. IX. 2017. godine, s početkom u 18, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održano je predavanje o zdravlju na temu "Kako prepoznati da nešto nije u redu s našim reproduktivnim organima". Predavanje je održala Veselinka Kastratović, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek.

Na početku predavanja gospođa Kastratović predstavila je sebe i udrugu ispred koje dolazi: što udruga radi, zašto je osnovana, koje je područje njezinog djelovanja, koje su joj ciljane skupine... A nakon toga teme su se nizale jedna za drugom:

  • Dob žena, rizični faktori, faktori koji smanjuju rizik nastanka karcinoma jajnika
  • Nespecifični simptomi da nešto nije u redu s organizmom
  • Statistički podaci o pojavi raka jajnika
  • Liječenje raka jajnika

Predavačica je na kraju naglasila da je veoma važno da žene odlaze na redovne ginekološke preglede, posebno kad ulaze u menopauzu i nakon menopauze. Također je važno da žene koje su oboljele od raka jajnika imaju potporu članova obitelji, srodnika, prijatelja, radne sredine... Takvim ženama preporučuje se posebna prehrana za vrijeme liječenja te da je izuzetno važno podržati ih u povratku svakodnevnim aktivnostima nakon liječenja.

Predavanje je s velikim zanimanjem pratilo tridesetak žena. Na njegovom kraju razvila se zanimljiva diskusija. Neke žene su postavljale pitanja, a neke su isticale svoja iskustva s liječenjem i kod drugih bolesti.

Na predavanju je bilo tridesetak zainteresiranih ženaNa predavanju je bilo tridesetak zainteresiranih ženaPredavanje je bilo dio "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Od dijelova predavanja novinarka Stana Nemet pripremit će radijsku emisiju iz serije "Korak ka jednakosti", koja će biti emitirana na belomanastirskom Radiju Banska kosa, 21. IX. 2017. godine, s početkom u 17 sati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok