MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 08. 07. 2017.

"Oazin" izlet u Karanac

'Oazine' izletnice u 'Baranjskoj kući''Oazine' izletnice u 'Baranjskoj kući'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Izlet, ovdje-Akademija, ovdje-Kazalište i ovdje-Ulica)

U subotu, 8. VII. 2017. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina u Karanac, na Akademiju blata, koja se od 3. do 8. VII. održavala u Ulici izgubljenog vremena u dvorištu poznatog etnorestorana "Baranjska kuća". Izlet, kome su se, naravno, mogle priključiti i mlađe osobe, organiziran je u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Grupno fotografiranje prije polaskaGrupno fotografiranje prije polaskaNa izlet se krenulo s pet automobila u devet sat ispred belomanastirskog Društvenog centra u Ulici J. Antala 3. Pred Društvenim centrom okupilo se 18 žena, većinom treće životne dobi, te jedna muška osoba sličnih godina, ukupno 19 osoba. Izlet "Oazinih" korisnica završio se oko 13 sati sjedeljkom u "Baranjskoj kući", uz sokove, kavu i kolače.

Većini izletnica to je bio prvi posjet "Baranjskoj kući", Ulici izgubljenog vremena i Akademiji blata pa je stvari za razgledanje bilo napretek, a mogla se odgledati i lutkarska interaktivna predstava "Mačak u čizmama" Ivana Kristijana Majića.

Inače, osnovne teme ovogodišnje, šeste po redu Akademije blata, koju je polazilo 60-ak sudionika, bile su oživljavanje starih zanata, zidanje krušne peći i izrada ćerpiča (u Baranji zvanih i "prijesna cigla"), koji će biti upotrijebljeni za gradnju kućica pokrivenih trskom, a koje će poslužiti kao diplomski rad studentici zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti Katji Bušlje iz Dubrovnika. Akademiju blata organizirali su udruga "Čuvari starih zanata" i Vladimir Škrobo – Bajo, vlasnik "Baranjske kuće".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok