MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 05. 2017.

Druženje starijih kod bake Etuške

Bake Etuška i DarinkaBake Etuška i DarinkaU srijedu, 17. V. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Etelke Topalović u Belom Manastiru. U posjet su joj došle njezina nekadašnja radna kolegica Darinka Bojić te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Naše bake se poznaju još iz vremena kad su radile u belomanastirskoj Tvornici trikotaže "Sutjeska", u pogonu gdje se odjeća peglala. Obje bake su peglale konfekciju. Danas baka Etelka ima 92 godine te zbog raznih zdravstvenih poteškoća, nažalost, ne može baš daleko od kuće, tako da joj je svako društvo dobrodošlo, a posebno društvo stare prijateljice.

Gošće su baku Etelku zatekle kako hrani ljubimce u dvorištu. Bila je presretna kad ih je ugledala, što se vidi i na slici. Bake su se izgrlile i izljubile, sjele u dvorište te započele svoje priče. Većina razgovora svodila se na to kako imaju dosta zdravstvenih problema te su zbog toga dosta uskraćene u svakodnevnom životu. Kako kaže baka Etuška (a tako je svi zovu od dragosti) pogleda seriju na televiziji pa se uznemiri zbog toga te joj ne bude dobro. Jer i ona, kao i mnoge druge bake, sve serije povezuje sa stvarnim životom, tj. sa svojim vlastitim.

Dosta su naše bake razgovarale i o svojoj mladosti te kako im je bilo lijepo raditi u "Sutjesci", koje već odavno nema. Taj posao nisu smatrale teškim. Kaže baka Etuška: Odem čista i uredna, a takva se vratim i doma. Druženje naših baka bilo je dirljivo i jako emotivno. Na kraju su se rastale tek nakon dugog pozdravljanja.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok