MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 06. 06. 2017.

Svi učenici nižih razreda OŠ Kn. Vinogradi dobili šalice

PŠ Karanac: Ildiko Farkaš, Sofija Petrović, Vesna Nedić, Ana JeličićPŠ Karanac: Ildiko Farkaš, Sofija Petrović, Vesna Nedić, Ana Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 6. VI. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić, Ana Jeličić i Dragana Nikolić obišle su tri baranjska mjesta te učenicima i učiteljicama Osnovne škole Kneževi Vinogradi i područnih škola Karanac i Grabovac, kao i ravnatelju te pedagoginji, podijelile poklon-šalice u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

"Oazine" aktivistice prvo su obišle PŠ Karanac, gdje su ih dočekale učiteljice Sofija Petrović i Ildiko Farkaš (3.k i 4.k) te njihovi učenici. Kako je učiteljica Sofija Petrović "Oazina" vanjska suradnica na spomenutom projektu, u njezinom razredu radionice je držala Monika Samardžić (1.k i 2.k), učiteljica engleskog jezika, ali nju su "Oazine" aktivistice zatekle u matičnoj školi u Kneževim Vinogradima jer je tamo imala nastavu. Aktivistice su srdačno dočekane te su izmijenile i pokoju rečenicu s učenicima i učiteljicama.

U PŠ Grabovac "Oazine" aktivistice dočekale su učiteljice Julijana Balint (1.g i 4.g) i Tamara Đapić (2.g i 3.g), kao i njihovi učenici. Učiteljica Tamara dala je aktivisticama izjavu o provedenim radionicama te je rekla da učenici vole takve radionice i da su na njih zapravo naviknuti od prvog razreda. Učenici su vrlo rado surađivali, a najviše od svega obradovali su se šalicama, na kojima piše ime projekta "Nenasilje je baš fora". Veoma malo je potrebno za dječji osmijeh!

U matičnoj školi u Kneževim Vinogradima, osim učiteljica Dunje Kufner (1.a), Mihaele Kikić (2.a), Marije Banović (3.a) i Kristine Čičak (4.a.) te njihovih učenika, aktivistice je dočekao i ravnatelj Ivica Prgomet, kao i pedagoginja Andrea Poljarević. Na kraju posjeta izmijenjeno je nekoliko ugodnih riječi s pedagoginjom Andreom i knjižničarkom Ivanom Nogalo. Usput su dogovarane i moguće buduće suradnje na sljedećim projektima, na obostrano zadovoljstvo.

Učenici u sve tri škole veoma su se obradovali šalicama, poneki su čak i nazdravljali njima. U područnim školama one će biti vrlo korisne za školsku kuhinju jer su do sada učenici pili čaj i mlijeko iz plastičnih šalica. Učiteljice su uz šalice dobile i potvrde o održanim radionicama. Zadovoljstvo suradnjom je obostrano. Svi učenici nižih razreda sudjelovali su u radioničkim aktivnostima i iskazali interes za sljedeće radionice. Naučeno je mnogo toga što će moći primjenjivati u budućim životnim situacijama. A i učiteljice su posebno zadovoljne jer su, uz pripremljene radionice, dobile i mnoštvo materijala koje su mogle primijeniti na radionicama, a nešto će moći i dalje koristiti u svakodnevnom radu (npr. škare i sl.).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok